Tragedin i Gamla Stan visar kreativitetens baksida

I går kan vi ha fått se ett prov på kreativitetens baksida. Många som jobbar i vår bransch har kreativitet som ledstjärna.  Kreativitet är vad de flesta av oss i någon mån får betalt för. Journalister, reklamare, medierådgivare, alla odlar vi den galenskap som går hand i hand med kreativitet.

Hand i hand med kreativitet går också känslighet. Kombinationen av känslighet, galenskap parad med höga ambitioner och prestationskrav innebär att många av oss lever under tyglat kaos. Lägg därtill att vi inte sällan har starka behov av bekräftelse, så kan alla räkna ut att livet som kreativ topprestatör inte är en dans på en röd matt.

Alla har vi våra sätt att hantera kaoset. En del av oss tar till sprit och droger. Andra jobbar dygnet runt. Många har problem med att få relationer att fungera. Så går vi till jobbet med knäppta uniformer och levererar och håller masken inför kunden.

Det sker väldigt sällan, men ibland går det helt över styr. En chef, känd för att vara en av landets bästa kreativa hjärnor inom reklam, är misstänkt för mordförsök efter skottdrama i Gamla Stan. Om det verkligen är reklamchefen som ligger bakom dådet är inte säkert. Men branschen är chockad. Vi tror inte detta kan hända oss. Men det kan det. Om dådet är utfört av reklamchefen är det en påminnelse om hur utsatta vi faktiskt är i våra yrkesroller och hur tunn linjen mellan kreativitet och otyglad galenskap kan vara.


Kommentarer

545 svar till ”Tragedin i Gamla Stan visar kreativitetens baksida”

  1. Profilbild för Tvätterskan
    Tvätterskan

    Har aldrig sett maken till iver i att börja spekulera. Folket på Flashback har tillbringat hela natten med att dammsuga nätet på alla uppgifter om gärningsmannen, och den omtalade Beckroth hängde ut honom med namn och allt vid 9-tiden.

    Problemet är bara att personen i fråga köpte mat i en affär som har kameraövervakning, jag talade med föreståndaren och han känner denna man väl och tiden för hans besök i affären igår tisdag är knappast till fördel för polisen, då den är belägen runt 8 km från brottsplatsen, alltså är det bara att kolla hårddisken i denna affär och ta ett snack med föreståndaren.

    Konstigt nog sket polisen helt i detta när man ändå var i området och åklagare Rolf Hillegren har nog mycket att förklara framöver.

  2. ”Kombinationen av känslighet, galenskap parad med höga ambitioner och prestationskrav innebär att många av oss lever under tyglat kaos.” Sällan har väl kombinationen av galenskap och prestationskrav tagit sig osmakligare uttryck än detta högst spekulativa, onödiga och irrelevanta inlägget av Brink. Hoppas att du har mot att se personen i fråga i ögonen och be om ursäkt. De reservationer som görs för att personen i fråga inte nödvändigtvis är skyldig är patetiska.

  3. Profilbild för Tvätterskan
    Tvätterskan

    Kreativitet på absolut lägsta nivå, Magnus inlägg räddar dagen. För ordningens skull om nu någon missat sanningen så gick den misstänkte ut som en fri man kl 17:30 idag, alltså exakt 24 tim efter skotten small.

  4. Herregud! Mannen är inte dömd. Han är t o m frisläppt! Kanske inte ens misstänkt längre. Jag undrar vem som lever under ”tyglat kaos”; du själv kanske? Någon borde tygla dig än hårdare!

  5. Profilbild för Rolf van den Brink
    Rolf van den Brink

    Nu när vi vet mer, kan jag absolut hålla med om detta inte var det mest begåvade jag skrivit. Jag försökte ringa in de känslor som jag mötte bland folk i branschen. Många var nästan paralyserade av dådet i Gamla Stan. Det avgörande var inte händelsen i sig, utan reaktionerna på den och reflektionen över hur tuff bransch vi jobbar i egentligen. Händelserna i Gamla Stan fick mig att tänka på det. Jag borde förstås ha tänkt en god stund till. Men, som sagt, det är lätt att säga nu.

  6. Profilbild för Morgontrött
    Morgontrött

    Tragiskt inlägg. Från och med nu kommer jag bli rädd för såväl mina kollegor som min egen spegelbild, det kan uppenbarligen bli ”falling down” när som helst om man har en gnutta kreativitet i sig.

  7. Profilbild för göran banan
    göran banan

    Men herregud vilken smörja. Även om reklamkillen visat sig vara skytten så är ditt resonemang, herr van der brink, fullständigt undermåligt.
    att tro att dramat i gamla stan skulle vara en konsekvens av den ”tunna linjen mellan kreativitet och otyglad galenskap” är ju inget annat än ren och skär enfald.
    du måste sluta att romantisera det här med kreativitet, rolf.

  8. Profilbild för göran banan
    göran banan

    ”den tunna linjen mellan kreativitet och otyglad galenskap” har passerats, ska det stå.

  9. Jag hör vad ni säger. Det är uppenbarligen en tunn linje mellan att skriva en fullträff och ett pekoral.

    – r

  10. Men herregud vilken intelligens nivå det verkar vara bland mediafolket. En idiot på DN som ringde idag frågade vad jag skulle säga om jag blev namngiven och uthängd i media. Du sa jag, jag har blivit uthängd och blivit utsatt för drev så jag om någon vet hur det är. Jag tycker att en sådan känd person som han är tillhör faktiskt allmänhetens intresse att få veta att han gripits men också sen att han blev försatt på fri fot. Vad är problemet? Vill man inte vara känd så ska man inte få massor med träffar på sitt namn på google eller springa på partyn och ställa upp på intervjuer. Karln är känd. Intresse finns för hans person!

  11. Profilbild för göran banan
    göran banan

    Rolf: ganska rolig andrareplik. det är jag beredd att ge dig.
    Beckroth: det är synnerligen olyckligt att särskriva ett ord som intelligensnivå.
    För det första är killen inte det minsta känd utanför stockholms mediamiljö. vare sig nisse i hökarängen eller fia i falun har hört talas om honom. så det där med allmänintresse kan du glömma.
    och för det andra så spelar detta med kändisskap ingen roll i detta sammanhang. när du outade honom hade du ingen aning om hur stark bevisningen var. nu är han släppt, men tack vare din och andras insatser är han för alltid den anhållne medieprofilen på nätet.
    och det farligaste ordspråket på svenska språket lyder ”ingen rök utan eld”.
    Avslutningsvis: att du själv blivit uthängd på nätet ger dig ingen rätt att hänga ut andra. Möjligen skulle det snarare vara ett skäl att låta bli att göra det.

  12. Profilbild för Stan The Man
    Stan The Man

    Kriminellt roligt att läsa en fd chefredaktör som är så gravt mediatränad alternativt yrkesskadad.

    ”Jag hör vad ni säger.” 🙂

    ”Det är uppenbarligen en tunn linje mellan att skriva en fullträff och ett pekoral.” 🙂

    Snacka om att lägga sig platt som om han precis blivit överkörd av en ångvält.

  13. Profilbild för En vanlig svenne
    En vanlig svenne

    Jag har skrivit 3 kommentarer på Beckroths sida där jag undrat varför hans barn hängs ut, dom har ju inget med saken att göra. Alla 3 raderades mellan 10-15 min intervall men jag han göra skärmdumpar på hennes agerande. Nu förfasar hon sig över att D.N undrar precis samma sak och vill bojkotta ”gammelmedia”.

    Hur kan en en nämndeman (?) tillåtas förstöra människors liv genom att sprida alla alster typ pdf-filer från domar och bilder tagna från de berördas hemsidor/facebook m.m och sen gladeligen med dolt skryt reläa dessa till en anonym bloggsfär där personen i princip blir digitalt korsfäst.

    Hur fasen kan denna person få sitta i västerås tingsrätt och leka mulla i den digitala världen, någon jävla ordning får det väl vara ändå. Roffe borde ta en närmare titt på sin egen media-bakgård.

  14. Profilbild för Gazprom
    Gazprom

    En vanlig Svenne: Meh GUUUUD vilken tur att du gjorde SKÄRMDUMPAR. Dår har ju du BEVIS på hur sakerna ligger till. Det är nämligen helt omöjligt för någon med photoshop att förfalska sådana. Bra jobbat.

  15. rbx multiple

    Rolf van den Brink – Tragedin i Gamla Stan visar kreativitetens baksida

  16. need for speed no limits hack tool download – need for speed no

    Rolf van den Brink – Tragedin i Gamla Stan visar kreativitetens baksida

  17. arcgis 10.5.1 crack

    Rolf van den Brink – Tragedin i Gamla Stan visar kreativitetens baksida

  18. german instagramm

    Rolf van den Brink – Tragedin i Gamla Stan visar kreativitetens baksida

  19. crema de pelo

    blog topic

  20. Profilbild för Stephenfrimb
    Stephenfrimb

    medicine in mexico pharmacies: mexican online pharmacy – best online pharmacies in mexico

  21. Profilbild för DonaldHed
    DonaldHed

    medication from mexico pharmacy
    http://cmqpharma.com/# mexico pharmacies prescription drugs
    mexico pharmacies prescription drugs

  22. Profilbild för Henrykar
    Henrykar

    reputable mexican pharmacies online: cmq pharma mexican pharmacy – reputable mexican pharmacies online

  23. Profilbild för MichaelDiugs
    MichaelDiugs

    mexican rx online
    https://cmqpharma.online/# buying from online mexican pharmacy
    mexican pharmaceuticals online

  24. Profilbild för Michaelicode
    Michaelicode

    best rated canadian pharmacy: canadian pharmacy online – is canadian pharmacy legit

  25. Profilbild för Charlesnat
    Charlesnat

    best mail order pharmacy canada buy prescription drugs from canada cheap canada drug pharmacy

  26. Profilbild för Davidhashy
    Davidhashy

    india online pharmacy: Online medicine order – online pharmacy india

  27. Profilbild för Edwardbet
    Edwardbet

    https://indiapharmast.com/# top 10 online pharmacy in india

  28. Profilbild för Davidhashy
    Davidhashy

    purple pharmacy mexico price list: buying prescription drugs in mexico – mexico pharmacy

  29. Profilbild för Charlesnat
    Charlesnat

    india pharmacy mail order online pharmacy india top 10 pharmacies in india

  30. Profilbild för Michaelicode
    Michaelicode

    online pharmacy canada: pharmacy in canada – ordering drugs from canada

  31. Profilbild för Davidhashy
    Davidhashy

    best online pharmacy india: online shopping pharmacy india – online pharmacy india

  32. Profilbild för Edwardbet
    Edwardbet

    http://indiapharmast.com/# indian pharmacy paypal

  33. Profilbild för Charlesnat
    Charlesnat

    india pharmacy top online pharmacy india online shopping pharmacy india

  34. Profilbild för Davidhashy
    Davidhashy

    indian pharmacy: top online pharmacy india – buy medicines online in india

  35. Profilbild för Michaelicode
    Michaelicode

    mexico drug stores pharmacies: medicine in mexico pharmacies – pharmacies in mexico that ship to usa

  36. Profilbild för Davidhashy
    Davidhashy

    canadian pharmacy prices: reliable canadian pharmacy – pharmacies in canada that ship to the us

  37. Profilbild för Michaelicode
    Michaelicode

    mexico drug stores pharmacies: purple pharmacy mexico price list – mexican pharmacy

  38. Profilbild för Charlesnat
    Charlesnat

    pharmacy website india top online pharmacy india online pharmacy india

  39. Profilbild för Edwardbet
    Edwardbet

    https://canadapharmast.com/# reliable canadian pharmacy

  40. Profilbild för Davidhashy
    Davidhashy

    mexican pharmaceuticals online: best online pharmacies in mexico – buying prescription drugs in mexico

  41. Profilbild för Davidhashy
    Davidhashy

    india online pharmacy: indian pharmacies safe – pharmacy website india

  42. Profilbild för Thomasmoorb
    Thomasmoorb

    http://doxycyclinedelivery.pro/# buy cheap doxycycline

  43. Profilbild för Jamesweego
    Jamesweego

    doxycycline cheap: cost of doxycycline tablets – doxycycline hydrochloride 100mg

  44. Profilbild för Jamesweego
    Jamesweego

    paxlovid for sale: paxlovid generic – paxlovid pharmacy

  45. Profilbild för Thomasmoorb
    Thomasmoorb

    http://clomiddelivery.pro/# cost clomid tablets

  46. Profilbild för Thomasmoorb
    Thomasmoorb

    http://clomiddelivery.pro/# how can i get generic clomid online

  47. Profilbild för Jamesweego
    Jamesweego

    buy cipro online canada: purchase cipro – where can i buy cipro online

  48. Profilbild för Thomasmoorb
    Thomasmoorb

    https://paxloviddelivery.pro/# Paxlovid buy online

  49. Profilbild för Jamesweego
    Jamesweego

    doxycycline india: doxycycline prescription canada – doxycycline capsules 100mg price

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *