Tragedin i Gamla Stan visar kreativitetens baksida

I går kan vi ha fått se ett prov på kreativitetens baksida. Många som jobbar i vår bransch har kreativitet som ledstjärna.  Kreativitet är vad de flesta av oss i någon mån får betalt för. Journalister, reklamare, medierådgivare, alla odlar vi den galenskap som går hand i hand med kreativitet.

Hand i hand med kreativitet går också känslighet. Kombinationen av känslighet, galenskap parad med höga ambitioner och prestationskrav innebär att många av oss lever under tyglat kaos. Lägg därtill att vi inte sällan har starka behov av bekräftelse, så kan alla räkna ut att livet som kreativ topprestatör inte är en dans på en röd matt.

Alla har vi våra sätt att hantera kaoset. En del av oss tar till sprit och droger. Andra jobbar dygnet runt. Många har problem med att få relationer att fungera. Så går vi till jobbet med knäppta uniformer och levererar och håller masken inför kunden.

Det sker väldigt sällan, men ibland går det helt över styr. En chef, känd för att vara en av landets bästa kreativa hjärnor inom reklam, är misstänkt för mordförsök efter skottdrama i Gamla Stan. Om det verkligen är reklamchefen som ligger bakom dådet är inte säkert. Men branschen är chockad. Vi tror inte detta kan hända oss. Men det kan det. Om dådet är utfört av reklamchefen är det en påminnelse om hur utsatta vi faktiskt är i våra yrkesroller och hur tunn linjen mellan kreativitet och otyglad galenskap kan vara.


Kommentarer

53 svar till ”Tragedin i Gamla Stan visar kreativitetens baksida”

  1. Profilbild för Thomasmoorb
    Thomasmoorb
  2. Profilbild för Jamesweego
    Jamesweego

    get generic clomid price: cost of generic clomid pills – buying clomid without dr prescription

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *