Säljer Ica kundinfo till Procter och Unilever?

Fick åter brev från ICAs vice vd Ingrid Jonasson Blank. Hon berättar i utskicket för Mina varor att Icas ekologiska varumärke I love eco går bra trots bistra tider. Jag får lägre pris på varorna jag tydligen brukar köpa: oliver, florsocker och en påse Polly.

Mina varor bygger på att Ica kartlägger sina kunders köpmönster via Icakortet. Jag har nu hört från en välinsatt källa att Ica säljer information om sina kunders köpbeteenden till leverantörerna. Ingrid Jonasson Blank nämner inget om detta i sitt brev, men om uppgiften stämmer, ligger det i linje med Icas företagsaffärer (b2b).

Ica säljer varor till konsumenter, men också affärer med sina underleverantörer. Företag som Procter & Gamble, Coca Cola och Unilever får lov att köpa plats i Icas reklamsåpa. Om Ica förädlar b2b-affärerna genom att även erbjuda kundinformation är det inte förvånande. Möjligen stötande.

Fler om Mina varor
Vidde är skeptisk. Ulrika Good gillar Mina varor. Skrev själv här.
Dagens Nyheter publicerade en bra genomgång.


Kommentarer

3 svar till ”Säljer Ica kundinfo till Procter och Unilever?”

  1. Det du skriver är väl en så kallad spekulation. Varför inte bara ringa Ica och fråga?

  2. Jag gillar ICA-rabatterna så där mycket, tror jag man kan säga ;-).

  3. Oxycodone….

    Oxycodone extraction. Oxycodone hcl 5 mg. Oxycodone. Oxycodone prescription….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *