Ner, ner, ner – rörelsen från Stureplan

Café Nero på Roslagsgatan i Sthlm har byggt ut i en källare som är en räkfrossa i råbetong. Förstås fullt med tidigare brunchare som tröttnat på alla andra ställen och söker nytt, nytt nytt i sina uttråkade liv.

”Det här blir nästa mediehangout”, förklarar, affärsängeln jag är ute och fikar med.
Han har en liten poäng. Vi noterar producent Calle Schulman och Anton Glanzelius och Dagens Nyheters upplagechef. Å andra sidan är det överrepresenterat av sångarbarn, sonen Falkman server exempelvis etnorockarsonen Vincent Pontare.

En rörelse bort från Stureplan. Kanske samma rörelse som flyttar Riche till Le Rouge.

Stureplan, navet som blev spiralen som snurrar den alltför övergödda reklambranschen och den allt mer unkna mediebranschen ner, ner, ner.

”Vi kommer alltid att hålla på med media”, säger affärsängeln.

Jag vill, men kan inte säga emot.

En stund står vi i snön som pudrar hörnet Birger Jarlsgatan – Odengatan. Som en rörelse i ögonvrån, baxar Vattenfalls koncernchef Lars G Josefsson hjulbent en låda vin ner för Odengatan.

Affärsängeln ska flyga, upp, upp, upp. Vi lägger upp planen. Kommer inte fram. Jag kan flyga men vet inget om att kraschlanda. Det kanske inte går att lära sig.

Runar kommer med Volvo-suven och en mycket blond blondin. De går hand i hand som om detta var dagens enda och största upplevelse.
Jag slår vad om att de ska in på butiken Bemz, som säljer överdrag till Ikea-möbler. Affärsängeln tror att paret tar in på den överglammiga möbelbutiken W8. Affärsängeln får rätt. Plötsligt ter det sig intressant att åka längdskidor.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *