Den härjade reklamspanaren

Härjad och stirrig och fokuserad. Så här ser schablonbilden av mig som varumärke ut. Det här är bilden för kampanjen som ska sjösätta Reklam-spanarna, sponsrat av tidningen City.

Uppdraget är fantastiskt kul. Malou Örner, strateg på Rewir, Ingrid Lindström, vd McBride och Anders Nilsson, fri konsult, och jag granskar varannan vecka tre kommunikationsfall, från brief till produktion och kanalval.  Resultatet presenterar vi i pappersutgåvan av Dagens Media och sannolikt även på tidningens sajt framöver. Varje vecka kompletterar vi med gästtyckare. Förra gången Unni Drougge och denna gång Bingo Rimér som båda levererar skruvade men brillianta analyser.

Om jag hade analyserat kommunikationen för Reklamspanarna hade jag kanske tyckt att mannen på bild såg väl avskräckande arg ut. Nu var det inte så det var. Fotografen bad mig tänka på vargar och sånt, men då blev jag mest full i skratt. Däremot kommer vi reklamspanare att ta ytterst allvarligt på vårt uppdrag att hålla koll på att reklamköparnas konsulter gör sitt jobb. För att citera copyn:

 – Vi ser dig.

Ja, och förstås, om du har något du vill att vi ska titta på så:

 – Hör av dig.

rolfvandenbrink@hotmail.com


Kommentarer

4 svar till ”Den härjade reklamspanaren”

  1. Jag tycker att det låter som om du borde ta semester. Tro mig, att jobba för hårt och för mycket är inte lönt.
    Livet är underbart. Bara man ger sig själv ro att njuta av det.
    Varma hälsningar
    Humlan.

  2. Profilbild för Carro
    Carro

    Vi som kanner dig vet att du ar valdigt snall innerst inne, sa vi skrams inte av bilden. Om vi inte hade kant dig hade vi nog blivit lite radda.

  3. A thin line between Van den Brink och Van Veeteren. Du borde skaffa ett par schäfrar.

  4. Profilbild för Jesper
    Jesper

    Kanske dags att byta copy? Texten i den första annosen i DM var ju pinsamt dåligt korrläst, felskrivningar och särskrivningar:

    ”Här är reklamspanarna. Fem personer som kollar hur dyrbara kommunikationskonsulter. Hjälper kunderna att möta allt tuffare utmaningar. Reklamspanarna dyker upp var och hur som helst och räkna med de mest träffsäkra och underhållande analyserna av konsulternas marknadsförings kanal val framöver.”

    /JW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *