Nyheter24-Douglas – från Bono till Andreas Johnson

 

Nej, jag tänker inte såga den självutnämnda Aftonbladetdödaren Nyheter24. Det är för tidigt att ha en rättvis uppfattning om det till synes påkostade och ambitiösa projektet. Sajten som släpptes tidigare i dag var fullproppade med godis och jag måste säga att jag åkte runt en god stund genom de olika korridorerna och öppnade dörrar till underhållande men också ganska gammalt innehåll.

 

Om några veckor vet vi mer om redaktionen förmår annat än att servera andras uppkokta nyheter som huvudmål och framför allt får vi veta mer om affärsidén. Då går det att göra en mer rättvis bedömning av projektet.

 

Till dess, några snabba tankar från magen:

 

* Annorlunda look and feel. Roligt. Innovativ navigering, ja, men vilse går man, och huh, så dyker det upp ENORMA ”Läs Mer”-knappar anno 1999. 

 

* Mycket snask och smask som redan är känt för oss som knarkar på nätet, ett exempel är storyn om Alex Schulmans nya flickvän. Är saker som står på nätet nyheter? Nej.

 

* Hade väntat mig ett rejält upplägg med en huvudsponsor. Jag föreställde mig en spelannonsör som backade någon ny slags tjänst, kanske betting på kändisars kärleksaffärer eller något liknande. Men, njet, banner, banner efter banner, så långt det gick att se.

 

* Vem bestämmer? Aaron Israelson presenteras som chefredaktör. På sajten står att läsa att han är nyhetschef. Ansvarig utgivare är vd och grundare Patrik Sandberg? Skulle vd Carl Gyllfors kunna vara ansvarig utgivare på Aftonbladet. Nej.

 

* Ambitiöst bildarbete. Nyheter24 vågar dra på bilder och för många jobb visas minst tre bilder ut. De många stora bilderna sänker dock nyhetstempot en del.

 

* Känsla 1: Nyheter24 relaterar till Aftonbladet.se som Realtid relaterar till Di.se.

 

* Så här skriver Aaron Israelson: ”Kanske förhåller det sig precis så som jag så länge misstänkt. Att våra konkurrenter är trötta och lata. ”

 

Grundarna Patrik Sandberg och Douglas Roos: ”Vi har båda länge drömt om att skapa en nyhetssajt som är anpassad efter modern internetteknik och som tillfredställer internetläsarnas behov på ett sätt som kvällstidningarnas webbutgåvor inte klarar av.”

 

Alltså, Nyheter24s existensberättigande bygger på att konkurrenterna är svaga. Även om nu Aftonbladet och Expressen skulle ha gjort det mesta fel på nätet, innebär det inte per automatik att det finns en plats för Nyheter24. Plats på tuffa marknader får den aktör som kan erbjuda innovationer som inte enkelt kan kopieras. Jag väntar med spänning på detta.

 

* Känsla 2: Redaktionen för den gängse retoriken om gammelmedia. Nog bättre att ligga lågt med så mycket gammelmaterial på sajten.

 

* Vad vill redaktionen egentligen? Ambitionen är att leverera ”snabba, bilddrivna och ständigt aktuella nyheter på ett lättillgängligt, lättöverskådligt och lätthittat sätt. Vi tar nyheter på blodigt allvar men ofta med glimten i ögat”. Betyder ungefär vad som helst.  

 

Om jag tidigare såg Douglas Roos som en världsförbättrande Mediejesus i Bonokläder ter han sig nu mer som Carola Häggkvist parhäst Andreas Johnson. Andra chansen nästa.


Kommentarer

18 svar till ”Nyheter24-Douglas – från Bono till Andreas Johnson”

  1. […] Rolf van den Brink, den gamle blogghataren, har börjat blogga. Och det här inlägget får väl närmast klassas som ett lutstmord på Douglas Roos. (nyheter24) […]

  2. […] veckan lanserades Nyheter24 i Sverige. En sajt som redan uppmärksammats i flera olika perspektiv. Denna vecka var det dags för amerikanska The Daily Beast med förre redaktören […]

  3. […] som skrivit om detta: Click2music 121 Champsmeeting Hemtips Annatroberg Newsmill Brynasbloggen Vandenbrink […]

  4. oral lasuna – diarex generic purchase himcolin online cheap

  5. purchase besifloxacin online cheap – cheap carbocysteine generic buy sildamax pills for sale

  6. order neurontin 600mg – cost neurontin 600mg sulfasalazine drug

  7. purchase probalan generic – order carbamazepine generic buy carbamazepine 200mg online

  8. celebrex canada – order generic celebrex 100mg indomethacin 50mg price

  9. buy generic colospa – pletal 100 mg usa buy cilostazol 100mg generic

  10. diclofenac online buy – order aspirin 75mg buy aspirin 75 mg pills

  11. cheap rumalaya without prescription – buy cheap generic shallaki how to get amitriptyline without a prescription

  12. buy pyridostigmine online – where to buy sumatriptan without a prescription buy imuran online

  13. buy voveran sale – order isosorbide generic nimotop order online

  14. buy lioresal online cheap – buy baclofen 10mg online buy feldene generic

  15. order meloxicam sale – order rizatriptan 10mg online toradol over the counter

  16. buy cyproheptadine generic – buy generic periactin for sale buy zanaflex sale

  17. purchase trihexyphenidyl pill – purchase artane generic buy emulgel cheap

  18. order cefdinir online – clindamycin canada cleocin canada

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *