Jack i Tres gran

tre_by_rolfvandenbrink Det här är teleoperatören Tres julgran. Den står i entrén till huvudkontoret på Lindhagsgatan 98 i Sthlm. Granen är producerad i plast.

Varumärket Tre drivs av bolaget Hi3G som har Investor som en av huvudägarna med 40 procent av bolaget. Resten ägs av kinesiska Hutchison Whampoa. Den större delen av julgranen jag beundrar är alltså kinesiskt ägd. Nästan lika kinesiskt som Volvo.

Den kinesiska och svenska ägaren lägger mycket pengar på granar och annat. Bara under de senaste tre åren har bolaget gått back 7 sammanlagt miljarder kronor. År 2008 kom bolaget upp i en försäljning på 5,2 miljarder kronor. Det är något mer än Clas Ohlson som nådde 4,9 miljarder kronor, men gjorde en vinst på 422 miljoner kronor.

Plastgranen är prydd av teletillbehör, en del av det sortiment som har gjort Clas Ohlson lönsamt. Men Tre har hängt granen med gammeldags spiralskruvade telefonkablar och telejack. I toppen sitter en inte tre-, men väl femuddig stjärna formad av telefonjack. Under hösten har Tre kampanjat under devicen Fastjack – Nej tack. Det kanske är en del av skörden från kampanjen Tre hänger upp i granen. Inte mycket att hänga i granen, kanske hade en Android eller Iphone passat bättre. Då kanske den inte hade fått tankarna att vandra, förstås.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *