Julkladdet, SpritRadion och Virves pepparkakor

Kanel och saffran all over. Skorna klibbar av snö och halsen av glögg. Sitter i en sörja. Men kan bara skylla på mig själv. Eller tacka mig själv för att jag har ordnat ett så fint och kaotiskt liv där vad som helst kan hända. Jag tror därmed att jag är rätt positionerad för nästa tio år. Skriver bort några grejer jag går och tänker på. Här:

Dina Pepparkakor
Så kul att se att Virve Hedenborg, tidigare Dagens Media, har blivit redaktör för Din Ekonomi på Dagens Nyheter. Nu ser jag fram emot att hon tar bort det urtjatiga årliga testet av pepparkakor. Köpa en burk kakor för några tior är faktiskt inget att hugga ner träd för och trycka spaltmeter av. Konsumentjournalistik när den är som mest hjärndöd och inställsam.

Telia trevar med 4G
vb01 Telia ser ut att spela bort ett sällsynt tillfälle att berätta om världspremiären av 4G-nätet. Hittills har vi bjudits på en trevande lek med bokstaven G i dagspress. Jag har siktat en big bang på Aftonbladet.se, men inte så mycket mer. Det här borde ha varit målat över hela riket. Och varför lansera en vecka före jul? Är det Storåkers som har gjort reklamen förstår jag varför Telia byter byrå. Men det kanske kommer mer?

SR – SpritRadion
Mats Svegfors har lyckat genomföra något som inte hans företrädare Kerstin Brunnberg lyckades med som vd för Sveriges Radio. Mats Svegfors har till medarbetarnas tillfredställelse hävt förbudet att dricka alkohol i lokalerna som Peter Örn införde på sin tid som vd för Sveriges Radio. Så i år kan det serveras glögg igen.

Eon tajmar perfekt
vb02Eon är ett av få företag som verkar ha tänkt till ordentligt kring klimatkonferensen i Köpenhamn. Med annonser som påminner om skolplanscher försöker energibolaget att profilera sig som klimatvänligt. Även ABB kör annonser där de slår ett slag för sina energistyrningssystem.

Internt varumärkesdepp
Vem mäter man sig mot som marknadsledare? Tvåan i kategorin är inget att benchmarka sig mot, så inte sällan söker man utmaningen internt eller hos kunderna. Aftonbladet och Telia är två allt mer ängsliga marknadsledare som har allt självförtroende i världen att tappa. Aftonbladets håller på med ett omfattande varumärkesarbete som hittills har gett trista besked som att andelen läsare som har förtroende för tidningen har sjunkigt från 40 till 14 procent, enligt obekräftad uppgift. Ännu sorgligare resultat presterar Telia som i en intern enkät frågade de anställda vilken person de tänkte på då de tänkte på Telia. Resultatet ska ha landat på Göran Persson.

Nisse på SVT
SVT har liksom många andra medier rapporterat om bemanningsföretagens framfart. Volvovarslade medarbetare hinner knappt gå hem förrän de är tillbaka till sin arbetsplats som inhyrd personal från något bemanningsföretag, något som facket inte brukar vara helt nöjt med. Men att allt fler blir inhyrda på redaktionerna från bland annat Manpower och Mediakompetens är inget som SVT rapporterar om. I Mediakompetens styrelse ingår förresten Joachim Berner, tidigare chefredaktör för Expressen och Dagens Nyheter och TV4s förre programchef Lars Weiss. Vet inte varför jag nämner det, men det känns bättre nu efteråt.


Kommentarer

Ett svar till ”Julkladdet, SpritRadion och Virves pepparkakor”

  1. Pepparkakstest? Måste jag missat helt i så fall. Låter trevligt om det finns någon som tar dessa viktiga kakor på samma allvar som jag. Och ja, det ÄR stor skillnad på smaken på pepparkakor. Svårt hitta några riktigt bra tyvärr vilket gör livet lite jobbigare för en storkonsument.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *