SVTs vd: ”Jag tittar inte på tv”

Just nu tar SVTs vd Eva Hamilton emot priset som Årets Branschpersonlighet på Stockholm Media Week. Hon säger att hon inte tittar på tv. Det är logiskt för hon betalar inte själv tv-avgift.
Hon får proset för SVT Play, tjänsten där alla kan titta på tv-program via webben, oavsett om de betalar tv-avgift eller inte. 

Under prisutdelningen kommer Radiokören upp på scenen och sjunger Tack-för-att du-betalar-avgift-visan. Men som anställd på SVT betalar inte Eva Hamilton tv-avgift. Alla 3.000 som jobbar där har avgiften betald som löneförmån. Det vet Eva Hamilton. Hon var själv med radiokören och sjöng ”Nu ska du betala avgift” med radiokören när Sveriges Radios tidigare vd Kerstin Brunberg slutade på jobbet.

Eva Hamilton säger glatt: ”Jag tittar inte på tv längre. Jag tittar på SVT Play”.  Logiskt. Men kanske inte helt lämpligt.


Kommentarer

6 svar till ”SVTs vd: ”Jag tittar inte på tv””

  1. Profilbild för duranduranduran
    duranduranduran

    Ladda ner tv-program från SVT Play? Hur menar farbror då?

  2. Profilbild för Grime
    Grime

    Förstår inte riktigt vart du vill komma? Borde hon inte titta på SVT alls, eftersom hon får sin licens betald av arbetsgivaren? Skulle inte det bli lite märkligt?

  3. Jag tycker att det är intressant att en chef för ett medieföretag som lever på att hushållen betalar tv-avgift:
    1. Inte själv behöver betala tv-avgift.
    2. Inte tittar på tv alls.

    Detta samtidigt som hon blir hyllad av radiotjänst i Kiruna för att hon betalar.

    Ja, Duran-Duran (70-tals band, visst?) det heter inte ”ladda ner” utan streama/titta via webben. Det ändrar jag nu. Ursäkta en gammal fildelare med dubbelhaka ;)))

  4. Profilbild för Grime
    Grime

    Rolf: Det är inte konstigare än att Carl-Henrik Svanberg antagligen slipper gå till Phone House för att köpa ny mobil. Om Hamilton sen tittar på SVT:s material via telefonjacket eller via antennjacket är väl helt irrelevant?

  5. Profilbild för Rolf van den Brink
    Rolf van den Brink

    Jamen det handlar om offentliga pengar och det är väl ingen kör som kommer o sjunger tack Svanberg för att du köper en Ericsson-telefon. OCH…skulle Svanberg få behålla jobbet om han sa att han inte längre ringde i mobil utan i stället körde Skype?

  6. Profilbild för James
    James

    Är inte det märkliga med Eva Hamilton att hon fick priset överhuvudtaget? Tänk på det – hon får priset för en tjänst som…

    1. Är i princip identisk med tjänster i andra länder – t ex BBC:s iPlayer (lanserad i Beta version 2005).

    2. Var inte Hamiltons egen idé – hon bara gick med på ett ganska uppenbart förslag från en medarbetare.

    3. Finansierades av en mediebolag som inte ens behöver tänka på hur man ska generera intäkter.

    Att priset inte gick till någonting som verkligen var nyskapande, som till exempel Spotify grundarna, känns ganska märkligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *