Allers gör en Aftonbladet och spöar Bonnier


Det urgamla förlaget Allers håller på att gör en Aftonbladet. Förlaget har samlat sina titlar under namnet Aller Net och med Eniro köpt Spray, Passagen och investerat i Blogg.se. Innan dess var förlaget hopplöst efter på nätet med dinosaurietidningar som  Hemmets Veckotidning och Allers. Förlaget har cash i kassan och köpte också för något år sedan svenska Hachette med titlar som Elle och Café.
Aller Net har de senaste 20 veckorna ökat avståndet till med 800 000 unika besökare till Ilike, nätet där Bonnier samlar titlar som Allt om barn , Amelia, Topphälsa och Veckorevyn
Aller  Net har i den senaste Kia-mätningen 2,7 miljoner unika besökare per vecka och är därmed den sjätte största sajten/nätverket.
Aller stressar Bonnier ytterligare genom att flytta in i Ogilvys övergivna reklamhus på Humlegårdsgatan i Stockholm, vilket är ett betydande insteg på Bonniers hemmaplan från det Helsingborgsbaserade förlaget. Snacket säger att Aller har köpt huset. Och snart ska Allers nya annonsdirektör börja. Förlaget väljer nu bland tre slutkandidater.

På internet verkar inte organisk tillväxt att föredra. Det har Aftonbladet och Schibsted visat genom att köpa framgångsrika trafikmagneter som Hitta och Blocket. Vad gäller räckvidd har Allers gett Bonnier en rejäl utmaning. Hur det kommer in pengar motsvarande räckvidden, blir en nöt för den nya annonsdirektören att knäcka.


Kommentarer

4 svar till ”Allers gör en Aftonbladet och spöar Bonnier”

  1. Profilbild för Hans Nordlöv, KIA
    Hans Nordlöv, KIA

    Visst är Aller offensiva med uppköp / samarbeten. Men Aller Net får sin trafik från Blogg, Spray och från vecka 4 även med stort tillskott från Passagen. De tio Allertidskrifter som ingår är så små att de ej ens redovisas separat på KIA-index.
    Bonnier´s iLike nätverk består däremot enbart av 20 veckotidningar varav flera framgångsrika och alla redovisade separat på KIA-index.
    Jämförelsen haltar alltså! För fakta se KIA-index samt undersidan ”KIA-index nyckeltal över tid”

  2. […] Allers gör en Aftonbladet och spöar BonnierAller köpte sociala sajter. Så enkelt är det. RvdB glömmer bort analysen. […]

  3. Profilbild för Tobias Rydergren
    Tobias Rydergren

    Hemmets Journal är från Egmont Tidskrifter. Allers förlag ger däremot Allers, Hemmets Veckotidning, Allas och Året runt.

  4. Profilbild för Rolf van den Brink
    Rolf van den Brink

    Tack Tobias och Hans för lite uppsträckning. Man ska f-n inte skriva grejer efter 01.00.

    – r

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *