Blondinbella – värd 3.000 kronor per timme

Kan Blondinbella göra en Amelia? Eller kan inte ens de starkaste bloggvarumärkena överleva sin skapare?Isabella Löwengrip har till DI Weekend sagt att hon troligen lägger ner sin blogg Blondinbella i höst när hon ska läsa juridik. Så brukar bloggare göra. Lägga ner sin upparbetade mediekanal.
 
Det är ett tecken på att bloggar, hur starka varumärken de än är, inte överlever sin skapare. Men vad är det som säger att inte Blondinbella som varumärke skulle kunna överleva precis som tidningen Amelia överlever sin skapare och namngivare Amelia Adamo? Skulle inte Isabella Löwengrip kunna anställa en redaktion som fyller bloggen med rätt material. Så svårt ska det väl inte vara att producera redaktionellt material liknande det som skapas av Isabella Löwengrip, om det nu är hon som skriver allt.

Svaret ligger antagligen i de affärer Blondinbella gör.

Affärsidén är att sälja marknadsföring kring bloggen. Under december nådde Blondinbella sin högsta annonsförsäljning. Den hamnade på strax under 200.000 kronor, räkna sedan bort 40 procent i provision till säljbolaget. Under de närmaste veckorna ska Isabella Löwengrip svara på sms för nummerupplysningstjänsten 118800. Då får hon runt 3.000 kronor per timme, i klass med en toppjurist. Ett mått på hur mycket varumärket Blondinbella är värt. Inte illa för en 18-åring, men varumärket och affärsidén kanske inte bär längre än så? Är det därför hon tigger mat och prylar?

Isabella Löwengrip är hyllad som entreprenör. Men entreprenörer lägger ju inte ner sina affärsidéer. De driver de vidare eller säljer dem till andra eller går i konkurs. De stänger inte ner för att börja plugga.

Tyvärr, för oss bloggare, verkar de stora inkomsterna låta vänta på sig för vår ledstjärna Blondinbella. Återstår för någon annan att visa att bloggare inte bara är ett gäng glada amatörer, gatuartister eller konsulter i behov av en marknadsföringskanal. Vem blir först?


Kommentarer

3 svar till ”Blondinbella – värd 3.000 kronor per timme”

  1. Intressant inlägg där jag först tänkte; ”men Rolf, nu har du ju missuppfattat helt vad en blogg är och vad som driver unga människor att läsa.”. Men så tänker jag i nästa andetag; ”men Rolf, har du inte missuppfattat vad entreprenörskap är – eller åtminstone vad det är för unga människor?”. Jag tror att vi kommer att få se oerhört mycket mer av detta framöver – unga människor som bygger och sedan hoppar vidare, bygger något annat och hoppar vidare igen. Att lägga ner är inte att ge upp eller att misslyckas, det är att vilja göra något annat – i Isabellas fall att läsa juridik.

  2. Rob, ungmoderaterna brukar hålla fram Isabella som en entreprenör, vad jag försökte driva var att hon nog per definition inte är en entreprenör utan kanske snarare en artist.

    Wikis definition: ”Entreprenörskap kan definieras som ”förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att ta tillvara dessa möjligheter”. Entreprenörskapet får någonting att ändra riktning. Nya infallsvinklar hittas och utvecklas. En entreprenör skapar nya affärsverksamheter och organiserar marknaden på ett nytt sätt.”

    Ja, lite flummigt är det allt.

    – r

  3. Jag hålla med om att det i princip är hon själv som är affärsidén och om det är juridik som krävs för att affären ska utvecklas, ja, då ska hon ju göra det.

    Men jag tycker Blondinbella verkar lägga mer energi på att säga hur bra hennes marknadsföring går än att konkreta ge bevis på det. Jag är glad över unga och drivande entreprenörer, absolut, men det som känns lite konstigt i sammanhanget är bristen på transparens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *