Motvilligt till Anglais

Jag börjar dagen med att konstatera att lillpojken har skickat en obskyr filmsekvens från min mobil till Anna Bråkenhielm, vd på produktionsbolaget Silverback. Jag tror jag lyckades förklara. Jag pallrar mig till Anglais på lätt motvilliga ben.
Det börjar blir tröttsamt att sitta här med latte och laptop. Men jag har inget annat ställe att gå till. Var annars kan jag få höra allt medelstora affärssorl?

Killen bakom som har slutat på sitt jobb på ett större förlag:
”Det blev ohållbart.. Vdn gjorde ingenting. Jag sa upp mig. Nu jobbar jag med webb-tv.”
 
It-konsulten reder ut moms-rutinerna med sin uppdragsgivare:
”Vad är principerna bakom detta? Aha, ni vill ha ett tillägg till det. Det kan vi ordna.”

Jag kommer att sakna de mjuka, bruna lädersofforna som får ryggraden att kräkas efter fyra timmar. Fredrik, men inte Filip, som kindpussar en blondin. Googles tidigare vd Johan Kinnander, som smyger in i dunkel duffel. Hans tidigare konkurrent, Thomas Minnhagen, tidigare vd för MSN som sitter med kollega längre in i lokalen där de alltid dammsuger. Idag får vi också besök av Calle Hemmingsson, TV4 och Francesca O’Brien Apelgren vd Marknadsföreningen i Stockholm.

Allt är så fint det kan bli. Som sista dagen på jobbet.Jag vet inte om det är stället jag är trött på eller om jag är trött på att jobba själv. Nästa år ska det i alla fall hända andra saker.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *