Dagens Människa 19: Paulus

Dagens Människa 19 by Rolf van den Brink
Dagens Människa 19 by Rolf van den Brink

Tillfälligt på besök dit han inte hade varit och inte skulle återvända till. Han lär sig aldrig. Så sade hans mor. Så sade hans bror, lärare och uppdragsgivare. Han lär sig a-l-d-r-i-g. Han hade hört det så många gånger att det blev både dogm och dygd. Oförmågan att göra som det var tänkt vände han med åren till sin fördel. Det tog honom ett helt liv, dubbla examen och en professur att uppnå tillståndet där han blev hyllad för det som genom livet hittills hade varit mentala missbildningar. Det var därför han var här. Som en messias skulle han i staden som föraktat honom ge en världsexklusiv föreläsning för de tolv utvalda. De skulle väga varje tystnad och stavelse mot varandra i det han skulle säga. De skulle ge honom de frågor han vill ha. Men han skulle inte ge dem några svar.


Kommentarer

Ett svar till ”Dagens Människa 19: Paulus”

  1. I enjoy, result in I discovered just what I used to be having a look for.
    You have ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice day.
    Bye

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *