Coop-sommar – med Curt

coop_4_by_Rolf van den Brink
Brevet ligger på asfaltsparkeringen vid Coop i Norrtälje. Det ser ut att ha legat där två soldagar. Stämpeln på kuvertet är lätt blekt, men går att läsa. Brevet stämplades för tio dagar sedan, den 14 juli. Adressaten heter Curt Lundell. Han bor på ön Yxlans sydspets vid till 85 procent idylliska Vagnsunda. Där finns en allmän badplats där nästan ingen badar. De som inte har privat brygga har ofta stor egen båt. Den typen av Roslagsställe.

Brevets avsändare är Nobis. Det är ett nordiskt bussbolag byggt kring före detta Swebus. Nobis vinner upphandlingar för transporttjänster och kanske är Curt anställd där. Brevet kan ha innehållit en lönespec, en uppsägning eller en kallelse till kräftskiva, svårt att säga. Nobis logga har samma gröna färg som transportbolaget Bring. Brevet har B-stämpel. Det tyder på att avsändaren inte har haft dramatiskt bråttom.

På baksidan av kuvertet är nogsamt nedtecknat dagligvaruprodukter och priser för Coop och Ica.

Under listan för Ica går exempelvis att läsa

Lingongrova 2=28
Scan Bacon 3=25:-
Sv. Svensk fläskytterfilé 59:20/hg
Överstruket står Varmrökt laxfilé 35:20 st

 Under listan för Coop:
Sv. Färska revben tjocka + spareribs 29:90/kg
Sv. Isbergssallad: 12:90/kg
Scan lantfalu: 800 gr 17:90 st
Vademecum munvatten + andra saker (prisuppgift fattas)

 Handstilen är något sirlig och mjuk, motsatsen till maskulin stil. Användningen av kolon som öresavskiljare antyder ett något ålderdomligare språkbruk. Brevets avslutning är förbryllande: ”Jozo Salt”

Är listorna en förteckning över gjorda inköp? Eller en förteckning över tänkta inköp baserad på extra erbjudanden som delats ut?  Varför står, med lite större bokstäver, fritt ordet Räkor?

Vad skulle inköpen användas till? En bjudning. Eller buffring av förnödenheter. Det kan konstateras att varken frukt eller grönsaker finns med i listorna.

Är det Curt som synspå bilden? Det kan inte helt uteslutas.


Kommentarer

Ett svar till ”Coop-sommar – med Curt”

  1. Määh, han har förstås hjälpt till med PRO:s matkasseundersökning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *