Mobilen på väckning 7.45. Barn-4 hojtar från vardagsrummet. Vill ha frukost. Går upp 7.04. Det finns tid. Tid för vardagsbrunsch. Härligt. Slår på laptopen. Kopplar in skrivaren. Ställer fram mjölk. Kokar nyponsoppa. Unge Barn-3 kommer upp. Vill ha jordnötssmör. Tunnbröd. Nu är det brunch. Under tiden har datorn dött. In med nätsladden, så ja. Skriver ut tre dokument om fyra sidor i vardera 15 ex. Barn-2 kommer upp, lägger sig i soffan. Kvider. Ont i halsen. Nyponsoppan klar. Fram med havremjölk. Jobbade sent i går. Känner fälgarna. Öppnar hastigt en burk russin, Mosar i mig en näve. Bättre. Kan hålla mig på benen. Inga utskrifter. Bläckpatronen slut. Kryper på knäna. Hittar nya patroner. Byter. Barn-4 vill ha nyponsoppa. Så, ja. Rinner ner för hans haka, men han är strålande glad. Hämtar apelsin. Barn-3 spelar piano. Egen låt. Intressant. Skär ingefära. Slut på papper i skrivaren. Barn-4 lägger uno-kort på golvet, ett och ett. Plockar bort Barn-2s sockor från soffan. Två par. Katten vill ut. Släpper ut katten. Häller upp havregryn. Läser Dagens Industri. Barn-4 skriker. Ville släppa ut katten. Avleder med Pettson. Barn-3 behöver hjälp med att klämma ut det sista ur tandkrämstuben. Klämmer. Flyttar blöt handduk från badrumsgolvet till badkarskanten. Släpper in katten. Byter toarulle. Två apelsinklyftor till Barn-2. Han vill inte gå till skolan. Läser vidare i Dagens Industri. Äter. Fyller på papper i skrivaren. Passar på att sopa köksgolvet. Plastindian på golvet. Kommer på vad jag ska blogga om på Dagens Media. Barn-3 frågar när vi ska gå till skolan. Mer havremjölk med havregryn. Väldigt vitt.  Samlar ihop utskrifter. Stänger datorn. Ser till att Barn-2 borstar tänderna. Plockar undan från bordet. Hämtar kläder till Barn-4. Sköljer ur gjutjärnsgrytan. Barn-3 frågar när vi ska gå till skolan. Duschar. Tvättar håret. Rakar mig. Barn-3 frågar när vi ska gå till skolan. Klockan ä3 8.38. Barn-4 kissar på golvet. Torkar.  Barn-3  frågar NÄR SKA VI GÅ TILL SKOLAN?. Skäller på Barn-3. Skäller på Barn-2 av bara farten. Jagar Barn-4. Klär på Barn-4. Barn-3 frågar när vi ska gå till skolan. Gör leverpastejmacka till Barn-4. Packar picknick till Barn-4. Sätter på mig rea-rea-skjorta från H&M, kan ju verka avantcredd. Hittar mobilen. Hittar hål i skon. Kameran. Nyckeln. Barn-4 till dagis. Barn-3 till skolan.  Upptäcker att jag bär Pettson-bok. Underligt. Till jobbet, Valhallavägen fram. Kollar min reflex ut skyltfönstret. Coolt. Men, vänta. Huvudet ser konstigt ut. Oj, där ligger en stor kludd schampo. Glömde duscha. Vänder hem. Hoppas slippa träffa granne. Säger hej till Barn-2. Hemma sjuk. Duschar. Till jobbet. Slut på brunchen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *