vilse. varFÖR. DÄRFÖR.

fucking_lost_at_ikea_by_rolf_van_den_brink
Allt oftare, noterar jag, att jag inte vet var jag är. Eller rättare sagt var livet är. Vad jag sysslar med.  Ändå sysslar jag mer än någonsin.

Jag tror att det är en del av den skenbara ordning vi upprättar när vi som första generation bygger ett digitalt liv. Vi kanske också är den enda generation som lever både analogt och digitalt. Nästa generation skiljer förmodligen inte på de båda.

Kanske är vi, eller i alla fall, jag destinerade att ägna alltför mycket produktiv tid till att betjäna systemen som ska höja produktiviteten. Jag ägnar snart mer tid till att leta efter information på min hårddisk än att producera den. Snart ägnar jag mest tid till att hantera relationer.

Så här ser det ut:
Projekt A – bygger medieföretag – två mejlboxar (Gmail), ett publiceringssystem (Drupal), en två mikrobloggar (Twitter).
Projekt B – hobbyprojektet Dagens Story – ett publiceringssystem (Webcore Dynamo), en mejlbox (Work2G0).
Projekt C – Denna blogg, ett publiceringssystem (WordPress).
Projekt D – Blogg på Dagens Media, ett publiceringssystem (WordPress by Talentum).
Projekt E – Frilansbyrån – en mejlbox (Live), två mikrobloggar (Twitter) (Bloggy).
Projekt F – Redaktör för Stockholm Media Week – ska se till att få drygt 100 talare på plats – en mejlbox (Ballou, ja, töntigt namn, man vill spy ja)
Projekt G – Reportagebyrå – egen mejlbox.

Detta ger: Fem mejlboxar, fyra olika publiceringssystem, fyra mikrobloggar med vardera mejlboxar plus Facebook med tillhörande mejlbox.
Det innebär att jag har tio ställen att mejla på. Fyra olika ställen att publicera mig på. Och så kan jag chatta på Facebook och Live förstås.  Fint.

Illusionen är att projekten ligger separerade. Verkligheten är att ordningen som är upprättad leder till kaos någon annan stans. Jag tillbringar allt större delar av dygnets timmar till  en evigt bläddrande i mejlboxar och chattar efter avtalade mötestider, affärsuppgörelser, dokument, information, bilder, inbjudningar och allt annat som går att skicka mellan två datorer. 

Så om jag inte kommer till det där mötet, vet du vad jag håller på med i alla fall.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *