TV2_by_rolf_van_den_brink
Vi brukar samlas där. Vi män som blir kvar i stan. Vi män som inte var smarta nog att boka något bra för våra barn någonstans men inte här. Eller också ville vi inte.

I Vasaparken åker vi skridskor, vi som blev kvar under sportlovet. Det är totalt oglamoröst, nästan buttert. 

Därute på isen gäller andra regler för lattegänget. Det är som exempel förbjudet att använda klubbor. Men civil olydnad har inget förbjudit. Så vi som blev kvar i stan spelar med våra klubbor med våra barn. TV4-legenden Lennart Ekdal svingar sin bandyklubba, som han har fått av någon med namnet Järvestedt, eller något liknande. Det är svårt att läsa för hans klubba är i ständig rörelse fösande den orangea plastbollen.

TV2_2by_rolf_van_den_brinkVid kortsidan förbereder sig ett reklamteam för en inspelning. De har en riktig filmkamera, som säkert sväljer analog film. ”Heja Svenne”, ropar en vuxen karl i sin megafon. Han hans kollega bär svenskgula overaller. Kollegan bär vikinghjälm.  ”Heja Svenne”. De skridskoåkande barnen samlas. Ser konfunderat på. Den äldre mannen mellan de svennegula männen försöker köra sin slarviga slinga på något som kan vara norskt bokmål ”Vill du se bedere sport ska du titta på TV2 Sport”. Närmare tio man sköter inspelningarna och tankarna går ofelbart från de gula männen, till den norska reklamkunden till dansken HC Andersen och Kejsarens nya kläder. Reklamprojektet ser så dyrt ut att filmen som blir av bara måste vara bäst i världen. Eller i alla fall i Norge.

När Vasaparkens tundra spridit sig från fötterna till knäna, går vi män som blev kar i stan, till caféet Ritorno. Karln med vindade mustascher tar emot beställningar: latte, latte, soyalatte, latte, varm choklad med vispgrädde, latte, latte. Tiden kan inte röra sig här. Den nya gammelmodigheten att beställa ”vanligt” kaffe har ännu inte anlänt.

På Ritorno är tryggt och oförändrat. Alla 20-50-åringar försjunkna i laptopar och författardrömmar.   Mannen som stickar gråa, ringlande garn på sin vanliga fönsterplats. Vi män som inte kommer någonstans. Kanske för att vi inte vill.


Kommentarer

Ett svar till ”Männen som blev kvar”

  1. […] TV2 Sport PRELIMINÄR KOMMUNICERAD BILD Hör nog inte hit, men jag kan inte låta bli. Se det som pajig efterrätt. Jag råkade hamna på reklaminspelningen för TV2 Sport i Vasaparken i Sthlm, se även här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *