Veckorapport: Da Pig och missade EU-chanser

Hej chefen. Här kommer veckorapporten. Lite sen som vanligt. Hoppas ok. Många möten i veckan. Ska skicka tre offerter. Veckan som kommer ska vi ha minst ett kundmöte per dag. Jag lovar. Ska slipa på ppt-presentationen. Ska göra som säljcoach Annika R Malmberg lärt mig. Ska lukta gott. Här kommer rapporten.

Missade EU-chanser
Sverige 1 juli är Sverige ordförande för EU. Med många europeiska toppkrafter på plats, har det inneburit många tillfällen till marknadsföring och opinionsbildning för svenska varumärken. Det enda jag har sett är en affisch på engelska för en svensk organisation. Vi får hoppas att lobbyisterna har gått på högvarv i stället.

Oops en enkel integrerad kampanj
VRNov2009Integrerade kampanjer måste inte vara flash mobs, youtube-kanaler sociala medier, event i kombination med alla traditionella kanaler som står till buds.  Den kan också vara en enkel affisch med sms-tjänst. Det visar Telge Energi som uppmanar resenärer på tunnelbanan i Stockholm att göra ytterligare en miljöinsats och skicka ett sms och byta elleverantör till en som levererar vindkraftsel. Enkel och effektiv kommunikation.

Affärspressen biter handen som inte föder den
Strax innan kinesiska Geely lade sitt bud på Volvo, hade Veckans Affärer framställt det som ingen ville köpa företaget. I en lätt raljerande redaktionsruta dissades det anrika bilmärket. Men det är inte bara Veckans Affärer som tycks avogt inställda till svenskt näringsliv.
När konkurrenten Affärsvärlden delar ut pris till Årets ledare, markerar också tidningen en del av sin uppfattning om affärslivet. Priset gick till en av få svenska vdar som inte behöver ägna sig åt att affärer och skapa intäkter. SVTs Eva Hamilton må vara en stor ledare, men affärer ägnar hon sig knappast åt. Däremot vill kanske de två affärstidningarna egentligen ägna sig åt kommersbefriad public service. Eller beror den avoga inställningen på att näringslivet minskar sina annonsinvesteringar i affärsmagasinen.
 
Stora Journalistpriset – inget för reklamkanaler
Endast ett av fem priser gick till direkt till journalister som jobbar med annonsfinansierade medier i årets omgång av Stora Journalistpriset. Kinga Sandén jobbar förvisso på Sydsvenskan men fick priset för hennes användning av den sociala mediekanalen.
Tre av fem priser gick till journalister med SVT som mediekanal. Om Stora Journalistpriset säger något om kvaliteten i innehållet, så fungerar är annonsfinansiering en usel garant för kvalitetsjournalistik.

Da Pig
Svinets år kulminerar en kaskad av aktiviteter. Ikano-bankens griskampanj, svininfluensan förstås, misskötsel av Swedish Meats grisar, kuskarna som använder sig av grisfösare. Svinet är en allätare som snart äter upp hela mediekakan.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *