Tankar i panikrummet

Får panik av väntrum. Vänta är ett hemskt ord. Och vänta på kirurgen är hemskare än hemskt. Jag hinner tänka. Börjar summera mitt liv i siffror. 

För ganska exakt 20 år sedan började jag som journalist. Jag gick in stenhårt som chefredaktör för landets nördigaste datatidning Unix. Tio år senare firar de tidigare medarbetarna på Rikta tioårsjubileet av Sydafrikafiaskot som fällde byrån. Det var min första kontakt med storpolitiken som reporter på nystartade Dagens Media. Idag, tio år senare startar jag och Karin Jansson Dagens Opinions nyhetsbrev om pr och opinionsbildning. Det tog mig 10 år att gå från it till marknadsföring. Tio år marknadsföring till opinionsbildning. Det går inte fort helt enkelt. ’Historien går inte rakt fram, den snirklar sig i spiraler och därför kan du träffa på saker från förr fast de inte är som förr.

Karin träffade jag för första gången 1990. Då jobbade vi på Microsoft i Dublin. Sju år senare jobbar jag på Resumé. Aftonbladets internetkung Bo Hedin kommer in som chefredaktör efter Peppe Engberg som just slutat. Trots att TV4s Lennart Ekdal redan har tackat ja till jobbet, men värvningen gillades inte av alla i Bonnierledningen.  1999 börjar Karin på Resumé. Då är Björn Rosengren näringsminister. Tio år senare jobbar Karin på Dagens Opinion. Björn Rosengren, nu MTG-konsult, tar kontakt med Bonniers styrelseordförande Carl-Johan Bonnier och meddelar att han och Peppe Engberg, nu pr-konsult vill köpa loss Resumé. Men den är för dyr. 50-60 miljoner kronor.

Kirurgen visar sig vara en man jag delar våglängd med. Han börjar lugnande: Du har ju många år kvar att leva. Han har med sig en praktikant. Sämre. Jag gillar inte att visa kuken för praktikanter.

Så pratar vi om titanskruvar kontra skruvar av socker. Kirurgen förklarar att ingreppet inte alls går att jämföra med en silikoninsprutning. Så tittar han bekymrat, säger: Du är visst inte opererad förut?

”Nej”, svarar jag.

Rusar ut med cykelpumpen, mot cykeln, mot första ställe med bärbar latte.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *