Slit och släp i kommunikationsbranschen

För en enkel diversearbetare i kommunikationsbranschen blir dagarna ryckiga och knyckiga. Slit och släp. Även på nätterna. I går var det stor mötesdag. Först i city för att sätta ramen för ett större uppdrag för det nya företaget. Cyklade som en dåre till St Eriksgatan, men kom ändå tio minuter sent till experten som skulle ge mig feedback på det nya företaget. Jag har lärt mig dra affärsidén på fem minuter och kan rita upp allt på en A4 och kan formulera kundlöftet på 15 sekunder.  Men experten lät sig inte riktigt övertygas ändå. Skakade på huvudet. Ställde knepiga frågor. Till slut ändå, efter en 18 minuter ficka jag höra de förlösande orden: ”Ja, ja, jag tror på det här”.

Styrde den röda Kronan, som jag köpte när jag jobbade på Resumé 1997, till Hilton vid slussen. Träffade en journalist som jag hoppas få jobba med. Försökte prata för varan, men det är inte helt enkelt när ingen vara finns.

Gjorde ett gästinhopp på en sajt jag tror på och gillar. Så körde jag ett saldo på kontot och YES…det fanns pengar kvar. Kollade saker på Urban Outfitters på Bibliotkesgatan, tråkiga saker som också finns på Designtorget, tråkiga rutiga skjortor, men jäkligt snygg skinnanorack som jag ska köpa på rea någon gång.

Åt middag på Zink med Malou Örner, Rewir och Ingrid Lindström, McBride, två av de duktiga konsulterna i Reklamspanarna som jag för för Dagens Media. Det blir alltid så kreativt och levande när vi träffas.  Vidare till banketten för Unicefs golftävling. Philip Morris var med och sponsrade. Men ingen verkade tycka det var så konstigt. Träffade på Realtids nya mingelreporter Martin Lindgren, Hänts Hans Shimoda, Se & Hörs Johnny Axelsson och  fotografen Ivan da Silva . Alla gick som vanligt hem för tidigt och missade Madeleines blivande man Jonas Bergström som var ute på egen hand på Café Opera.

Valda delar av reklametablissemanget deltog i banketten, exempelvis Lars Laxen Axelsson från DDB, Zeniths Christian Dahlborg och Mattias Hersby och Tres vice vd Nicolas Högberg med mer riksbekanta kändisar som gitarristen Janne Schaffer, skådespelaren Stefan Sauk, författaren Caroline Giertz, filmmakaren Måns Herngren med sin idrottsman Kajsa Bergkvist och skådespelare Anton Körberg.

Jag och min efterträdare på Dagens Media, Fredrik Svedjetun, konstaterade att konferencieren Steffo Törnquist börjar bli sjukt likt Schibsteds infochef Olof Brundin.  Marianne Djudic och Richard Lindh på Taste PR fick till ytterligare en superkväll som kröntes av ett av Sveriges bästa Blacknuss med gästartister som Kayo och Adam Tensta. Kayo tyckte att jag borde lyssna på den Samuel Ljungblad. Vet inte hur jag kan ha missat honom. Men det finns så mycket att lyssna på.

Pratade med Nicola Söderlund som driver tv -produktionsbolagsnätverket Sparks. Vi pratade om allt möjligt till vi på något konstigt sätt kom in på frågan om jag är social egentligen.  Tveksamt, konstaterade vi båda. I Kungsträdgården stod den kalla regnduschen fullt uppskruvad. Jag cyklade alldeles ensam genom vattnet och blev fullständigt genomvåt men just då kände jag mig också som mest hemma och lyckligast.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *