Road_Movie1
Det är klart att också jag reser. Riktiga journalister reser och rapporterar. Som Jolo, Keruac, Bang och Johanne Hildebrandt. Ibland ger jag mig ut på vägarna. I söndags tog reportaget mig till Barkarby. E18 låg het och fet, med vallningar och stockningar var ormen i det och närmaste oframkomlig.  Sthlm by bil är ingen picknick. Det är en utmaning för oss äventyrare.
Road_Movie4Jag vinkade till två lokala fotgängare där E18 tangerar Shuregard i Rissne. Jag fick några finger tillbaka, men kunde inte tolka deras främmande signaler. Men det är också mötet med främmande kulturer som driver oss journalister att resa. Vår uppgift är att berätta det andra har få möjligheter att förnimma. 

Road_Movie2Kista, kiselstaden hade söndagsbrunch med moln av yoghurt och ananassolar i det kliniska glaset.  Av befolkningen syntes inga spår förutom kvinnan med det blonda håret som tycktes kommen från himmelen och nedsatt intill Jysk. När jag hissade ned rutan för att fråga om hon var innevånarnas skyddshelgon, dematerialiserades hon inför mina ögon. Det var en skakande upplevelse som jag bar med mig resten av vägen till Barkarby, denna oas i det outgrundliga ingenmanslandet kring E18.

Road_Movie23Grönskan och de stora köpkasernerna är vallfärdsort för många söndagsresenärer. Här blandas doften av Kamprads korv med H&M-spray. Barnen skrattar vid randen till källan. Vädret är ombytligt med växlande neonskymning och frigolitsnö. Och det där romantiska paret som hela världen älskar har alltid abonnerat plats i den sirliga grönskan.


Kommentarer

3 svar till ”Sthlm by Bil”

 1. Rolf, jag ÄLSKAR dig!
  Puss

 2. E18 var en starkt bidragande orsak till att vi flyttade från Storstockholm några år sedan, SL en annan.

 3. Profilbild för Johanne Hildebrandt
  Johanne Hildebrandt

  Vaninnigt roligt skrivet!
  :=)
  Att försöka köra bil i Stockholm och ta sig genom en krigszon är faktiskt nästan jämförbart, åtminstone när det gäller graden av frustration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *