Dag i grön marinad

Dagen har varit marinerad. Färgen grön. Satt vid det bästa bordet på Vickan under Pride, med stjärninredaren Mikael Zelinsky, mediechef P, systrarna Rennerstedt fd Kultur och fd TV och konsultchef F.

green3_by_rolfvandenbrink
Det vita vinbuteljerna rullade in som patroner i bandet till ett automatvapen. Viktiga människor kom förbi, till exempel SVDs Maria Abrahamsson och SVTs Christer Björkman. Vi sjöng allsång till Lill Babs och dansade vid bordet. Lite pinsamt var det allt.  Och en bra story fick jag också, från tvåbarnsmamman från Bålsta som hade stängt ut Back Street-boys från krogen.

green2_by_rolfvandenbrinkKäkade lunch hemma hos en nyvunnen vän, en tv-författare som flyttat till en båt. Det kändes som att komma hem. Jag bodde mina fem första år på en båt. En grön båt. Försökte jobba. Som att tygla en häst som är dig själv. Det gick förstås inte.

green1_by_rolfvandenbrink
Tog 19 bilder varav 12 var gröna och möjligen en var bra. Det blev en sådan dag. Jag försökte förklara för grannfruarna som tisslade vid busshållplatsen under tallarna. De undrade vad jag skulle med bilderna till. Mumlade något om att det var som att fiska. Ibland blir det napp. Sedan bytte jag samtalsämne och kände mig inte lyckad men lycklig. Åt några biggaråer och gick hem till mitt hus.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *