Saliba – fixar pengar till fattig och rik

I går berättade Realtid att den svenska grevinnan och finanskvinnan Marie Douglas-David har anlitat pr-byrån Weber Shandwick. Hon vill förbättra mediebilden av henne och vinna gehör för att få ut ett större belopp av sin make som hon ligger i skilsmässa med. Det rör sig om att öka utdelningen från 347 till 800 miljoner kronor.

Marie Douglas-David vill inte bara bygga sitt varumärke. Hon bygger också om sin lägenhet på Strandvägen i Stockholm. Något som grannarna verkar tycka tar väl lång tid, men vi får anta att byggjobbarna är nöjda då de har stans flottaste futt att sitta i med fina träslag, panoramafönster, ja det snackas till och med om kristallkronor.

Pr-byrån Weber Shandwick jobbar under ledning av vd Christina Saliba även med den något mindre glamorösa kunden Röda Korset som också vill stärka kassan. Här kan finnas synergier mellan kunderna.  Vad händer om Marie Douglas-David skänker 100 miljoner kronor till Röda Korset? Ja, då förbättras mediebilden av henne. Och på så sätt kan hon skapa tryck mot sin före detta man som kanske öppnar kassaskåpet ytterligare.  Som krona på pr-verket kan man tänka sig att den lyxiga byggfutten, sannolikt finansierad av Marie Douglas, auktioneras ut till förmån för Röda Korset. Välgörenhetsorganisationen i sin tur ger extra jobb till Christina Saliba som kanske får ordna upp detta?


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *