Spam & Sparris – veckorapporten

Blir inte klok på om Lidls reklam är uppbyggande eller urholkande. Lidl slårt ett slag för att 2/3 varor kostar under 20 kronor. Funkar det på svenska konsumenter som ju inte precis köar för att få köpa Euroshopper? Det ska vi spana mer på under veckan.  Här är spaningen för förra veckan.

Veckans Spam: Sent på söndagskväll diskuterar jag med en brilliant pr-konsult huruvida det är ett scoop att Facebook utsätts för en omfattande spamatack. Vi enas om att det nog borde vara ett scoop. I alla fall har inte jag hört talas om massiv spamning av Facebook. Så här ser det ut:
Xxx sent you a message.
 Subject: Look at this
 ”wwww whiteflash be”

Eller så här:
Yyy sent a message in reply to a thread.
Re: Look at this
 ”H4XX0R?”

Veckans Citat 1: ”Vi jobbar inte med pannåer längre. Jag tror inte ens vi har några. Vi kör helt digitalt” ( Thomas Gibson, projektledare på reklambyrån Peacock)

Veckans Citat 2: “Det är så underligt. Jag måste vara (Ingmar) Bergmans raka motsats” (Alex Schulman i Aftonbladet).

Veckans Pr-kampanj: Jag vet att det var ett tag sedan, men kan inte komma över att nummerupplysningstjänsten 118 100 ordnade helsides intervju av Dödskalle & Mästerligt i senaste Nöjesguiden. Värt hundratusentals kronor i reklamvärde och egentligen omöjligt, eller hur ofta ser du ett varumärke intervjuas? Vem ligger med vem? 
 

Veckans Teknomoderater: Vad är det med moderater och ny teknik? De åker skottspoleskyttel till USA för att kolla hur Obama jobbar med nya medier för att sedan sitta och diskutera sparris på Twitter.
Pär Henriksson kommunikationschef (m): ”jobbar med att förbereda morgondagen. Har gjort ugnsbakad lax med färsk sparris”
Per Schlingmann, partisekreterare: ”Gotlandssparris hoppas jag!”
Man vill ju gärna tro att sparris här är ett hemligt kodord för något riktigt-viktigt, men jag tvivlar.

Veckans Sommarstuga: Den förre Google-vdn Johan Kinnander har försökt sälja sin sommarstuga i nio månader nu, kolla här: Men det vill sig inte. Vad sägs om att köpa lite sponsrade länkar i stället för gammeltraditionell mäklarannonsering?

Veckans Inlägg by the book: Rödbrallan på Newsdesk, Kristofer Björkman, visar hur det går till att blogga, han hämtar hem intressant info, försvenskar den och vidareutvecklar tänket, ja ungefär som Ikea eller H&M gör när det tar fram nya produkter. Dock vet de två sistnämnda till skillnad från den förstnämnda hur de ska ta betalt.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *