Fler bollar uppkastade än jag kan ta emot just nu. Så en snabb rekflektion om Willys printkampanj här.
Matjätten jobbar med formatet urriven uråldrig tidningssida.Överdelen är Willys annons. Underdelen någon gammal corny redaktionell artikel. Här en artikel om experter som förutspår att det kommer att finnas datorer i alla hem i framtiden. ”Vansinne”, säger docent Jägemyr.
Ja, det krävs ju 12-18 personer för att hantera en dator. Oh det finns ju bara sju i världen. Så töntiga de var förr i tiden,ja herregud och reklamarna kunde inte ens twittra, de jonen.

Ovanför Willys annons: ”Nu sänker vi priserna igen”. Och den hårfina kopplingen till artikeln: ”Ps. Vi kan ju inte göra nya annonser varenda gång vi sänker priserna”.

Två scenarier:
1. Jag är för dum för att inse storheten i detta.
2. Någon på Willys reklambyrå DDB tycker det är skojsigt med tokiga tidningsklipp och försökte krysta ihop detta frtidisintresse med jobbet att göra reklam för Willys.

Jag tycker upplägget är rätt likt tänkte som DDB hade runt Trygg-Hansas reklamfilm. Pårökt, påklistrat, vaga kopplingar mellan kundlöftet/varumärke och reklamen. Har DDB och kunden rökt på ihop? Eller har Willys varit för svaga för att säga nej till den glassiga reklambyråns tokidéer?
? Ser vi den påklistrade, generiska reklamens återfödelse. Återstår om reklamen från in kunder i butiken. För det är ändå det allt handlar om.


Kommentarer

Ett svar till ”Pårökt, Willys & DDB”

  1. Profilbild för Peter
    Peter

    Ja, vad fasen menas? Att de är så dumsnåla att de annonserar två gånger per sekel, trots att de har ett budskap de vill nå ut med? Väldigt konstig kampanj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *