Carl Bildt blir mediekanal – för värmlänningar


Carl Bildt blir mediekanal för Kan du tänka dig formelle Carl Bildt som bärare av reklamfilm med skogstokiga värmlänningar. Det kan moderaterna som nu startar sin kampanj inför valet till Europaparlamentet. Bakom filmen ligger Karlstadsbyrån Troll. Filmen släpps inför förtidsröstningen. Ytterligare en film kommer till slutkampanjen med start 4 juni. Filmen sprids till de 3 700 personer som anmält sitt intresse att få utskicket från Carl Bildts. Därmed har utrikesministern efter många års produktion av nyhetsbrev och blogginlägg jobbat upp sig till en reklamkanal. Vi får hoppas att han inte tar betalt för reklamutrymmet. Frågan är i alla fall hypotetiskt intressant för mediekanalen Carl Bildt borde vara gångbar för en hel del annonsörer. Filmerna ska också sprida via moderaternas egna nätsajter på facebbok och Youtube samt via Moderat.se. För säkerhets skull jobbar moderaterna även med ångtv och ska köra en TV4-kampanj som presenteras på måndag. Den gången är det Storåkers som gör reklamen. Moderaternas kommunikationschef Pär Henriksson är själv värmlänning. Han berättar: ”Vi ville testa att ta fram två filmer på mycket kort tid och med mycket begränsad budget. Först var tanken att göra dem helt själva. Sedan såg jag vad Troll hade gjort för Ski Sunne och gillade det väldigt mycket. Då kontaktade jag dem och frågade ifall de var intresserade av att göra ett snabbt jobb med mycket stor kreativ frihet. Jag tycker resultatet blev mycket bra”.