Jag vet inte varför men jag fotograferar röda bilar just nu. Och mycket reklam. För jag ska bli en av fyra reklamspanare. Här kommer en reklamspanares rapport.Veckans Citat: ”AMFs förre vd Christer Elmehagen Elmhagen gjorde något nytt. Han gjorde inte en pudel. Han gjorde en schäfer”. (Maria Arnholm, vd på Springtime på Stockholm Media Week.)

Veckans Kundjakt: Jag kunder på gatan. Det gör både Nordnet och den danska investeringsbanken Capinordic, som just öppnat filial i Sverige. Danskarna försöker med en upplåst grön jätteekorre och Nordnet med sandwichgubbar som står och lurar utanför de traditionella bankkontoren. Ja, vad gör en bank som inte har något kontor att bjuda in kunderna till?


Veckans Grattis:
Reportern Leif Honken Holmkvist som fyllde sextio och firade med att åter toppa tidningen Resumé. 

Veckans Styckning:
Skomärket Vagabond försöker visa skor och sex på samma affisch.  Men allt får liksom inte plats.
Veckans Dejt: Joakim Jardenberg och Bo Hedin på Anglais i Sthlm. Båda har jobbat med utveckling av de digitala affärerna för papperstidningar. Båda har tappat sina budgetar. Båda symboliserar de traditionella mediernas rävsax, det saknas till och med pengar till att hitta nya digitala affärer. Båda har dock ännu råd att dricka latte. 
Veckans Cirkus: Acne skyltar cirkustema i sin butik i Sthlm. Sångerskan Pink kör cirkustema på sin nya turné. Men först med cirkus som tema var Britneys Spears.  I alla fall detta år.

Nästa Veckas Europakampanj: Moderaterna planerar flera olika aktiviteter på internet, bland annat på Facebook, för att dra väljare till valet till Europaparlamentet. En av kampanjerna går på temat ”Kan vi få 5 minuter av din tid?”.  Sveriges Ungdomsförbund har också börjat mobilisera väljare via Facebook.  Men varken socialdemokraterna eller moderaterna Har vågat ta steget fullt ut och bli den aktör som bygger kategorin Europaparlamentetvalet. Den som gör det har många röster att vinna. 
Veckans Ischhh: Toyota har fått hår i reklamen.

Veckans Biker:  Gellerstedt och Gessle kör HD. Och Viggo Cavling, kör, ja, hm, barnvänligt, kanske.

Veckans Ungdom: Garbergs nya kampanj för Telenors SMS-erbjudande bygger på förkortningar i glada färger.  Kampanjen får äldre att känna sig dumma. Möjligen bekräftar den också ungdomarnas fördomar om äldre reklamare.


Kommentarer

Ett svar till ”Reklamspanarens veckorapport”

  1. Oj, jösses. Vagabond-annonsen var en fantastisk uppvisning i reklam-cynism. Makalöst.

    Det skulle lika gärna kunna vara ett debattinlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *