Snabbanalys av Schibsteds kvartal ett – not bad

För alla som har ett hjärta som klarar en vulgär och lite underbyggd analys av Schibsteds första kvartal. Schibstedkoncernen tappar 10 procent av omsättningen under det första kvartalet. IRMs första kvartal visar på en nedgång på de totala annonsaffärerna på 15 procent. Mediebyråernas köp backade samtidigt med 18 procent i Sverige. Schibsted som mediekoncern presterar i alla fall bättre än den svenska annonsmarknaden. Utan att ha läst detaljerna vågar jag mig på att ana att det kan bero på att Schibsted har en upplageaffär som står sig och har en så stor del online-annonser att tappet på dagspressannonsering, drygt 20 procent totalt i Sverige under första kvartalet, kompenseras.


Kommentarer

2 svar till ”Snabbanalys av Schibsteds kvartal ett – not bad”

  1. Brinken, du måste nog lära dig att läsa resultatrapporter… De är kraftigt på fisens mosse, om man säger så. Hela gruppen klarar sig typ veckor till om inte bankerna ställer upp…

  2. Profilbild för Rolf van den Brink
    Rolf van den Brink

    KTH, de ligger illa till, ja. Min snabba poäng vara att rörelsen går okej (även om jag inser att bankerna sannolikt vill ha loss mer av Schibsted än koncernen kan leverera). KTH, ingen blir gladare än jag om du vill hjälpa mig med analysen, kan vi inte mejlas på rolfvandenbrink@hotmail.com?

    – r

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *