Rapport från en låååång vecka


Veckan var en lång rad av misslyckanden. Det borde jag vara glad över. Jag hör nämligen allt fler gurus prata om hur bra det är att misslyckas. Snart kommer säker en bok om konsten att misslyckas från något troll på Handelshögskolan. Jag blir mest besviken. Visst, kanske lär jag mig något. Men jag föredrar nog att lyckas. Här är veckorapporten. 

Veckans Kampanj: Nordnet frammanar i sin nya kampanj samma gatukänsla som SBAB brukade bjuda på tillsammans med reklambyrån TBWA. Men i stället för att skicka ut vd på flakmoppe till kunderna som SBAB gjorde, låter Nordnet sandwichgubbar ragga kunder utanför gammelbankernas kontor. Sedan är det en annan sak att den bästa raggningsmiljön för bankunder kanske inte är gatan.

 

Veckans Citat 1: ”Content is not king. Conversation about content is King” (Tom Gardner, grundare av The Motley Fool på Stockholm Media Week).

Veckans Citat 2: ”Jag tror det är bra att misslyckas mycket. Men då kostnadseffektivt”. (Jonas Bonnier,  koncernchef för Bonnier på Stockholm Media Week).

Veckans Snöhalka: En hög med snö en som ska lansera
den nya upplevelseaffären? Ett lite väl gammalt reklamknep att ta till.  Byt byrå.

Veckans Journalistkarriär: Harry Amster, 57 år, som blir SvDs nya tv-kritiker. Detta efter att samarbetet med samtliga tv- och radiokritiker har sagts upp på tidningen.

Veckans Grattis: Reklambyrån Lowe Brindfors som ska göra reklam för Ericsson. Ett uppdrag värt 10 miljoner kronor per år, även om reklamtidningen Resumé skrev att det rörde sig om 50 millar.

Veckans Skylt: På den nyöppnade butiken med guldfasad och mörka rutor och sena öppettider satt denna lapp, så att inte brevbäraren skulle gå vilse.

Veckans Det Går Bra Nu: Medan journalisterna på Svenska Dagbladet får gå eller åka kommunalt till jobben är uppenbarligen droska som gäller på Dagens Industri. 

Veckans Vju1: Metro Student fick till en intervju med Fredrik Reinfeldt. Redaktionen hade koll på att några av statministerns bästa fritidssysslor är att feja och städa och tog med en gammal Volta-dammsugare som statsministern syns posera med i tidningen. Vad som inte framkom i artikeln var att statsministern behöll dammsugaren. OCh nu pratas det om att den ska ha varit full med fågelloppor. Törs man gissa att Säpo inte är imponerade av statsministerns passion för dammsugare.

Veckans Vju2: Affärsvärldens Anders Billing som fick en intervju med MTGs annars så skygga koncernchef Cristina Stenbeck.

Och så gör vi som pappa Gradvall förespråkar i Di Weekend och lyssnar på The Leisure Society  och funderar på hur det hade varit att ha en sommarstuga på en brittisk hed i stället för i Norrtälje.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *