Frenkel föll i könsfällan


Varför ställer moderator Henrik Frenkel frågor om barnpassning till kvinnliga och om affärsmodeller till manliga chefer på Stockholm Media Week.
Stockholm Media Week har fått till ett riktigt tungt program på Rival i Sthlm. Henrik Frenkel skapade en underhållande dialog med Bonniers huvudägare Jeanette Bonnier och koncernchefen Jonas Bonnier. Jeanette Bonnier avslöjade bland annat att hon ville bli koncernchef men att det inte passade sig för kvinnor på den tiden. Jonas Bonnier fick frågan om hans dotter skulle göra karriär i koncernen och han svarade som en modern pappa förväntas göra, att hon fick bestämma det själv.

Alltså, det har hänt en del vad gäller jämlikheten för cheferna i mediebranschen.

Nästa punkt visade att det kanske inte har hänt så mycket i alla fall. På scenen stod tre tunga kvinnliga chefer, Lena K Samuelsson, chefredaktör för Svenska Dagbladet, Pia Grahn Brikell, vd för Storåkers och Cecilia Benkö, vice vd för Sveriges Radio. De fick svara på frågor om kvinnligt ledarskap och föräldraledighet.

Henrik Frenkel stod som den äldre vise mannen och ställde frågor till de små tjejerna, trots att han inte har varit i närheten av den makt de besitter. Kanske fick de en fråga om sina jobb också. Det vet jag inte. Orkade inte höra. Lite tragiskt att se Henrik Frenkel kliva in i könsfällan.

Just nu lyssnar jag på hur Henrik Frenkel ställer frågor om affärsmodeller för kvällstidningarna till de två männen Otto Sjöberg och Jan Helin. Ännu inte en fråga om manligt ledarskap eller om Otto eller Janne ska ta hand om barnen till sommaren.


Kommentarer

Ett svar till ”Frenkel föll i könsfällan”

  1. Profilbild för Virve
    Virve

    Rölf, en klok betraktelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *