Politik slår pengar. Men teknik slår politik. Så tänkte Kinneviks huvudägare Jan Stenbeck när han grundade bolag som Tele2 och MTG.

Teknisk innovation skulle skapa affärsmöjligheter på områden som politiken inte hade hunnit reglera. På så vis har MTGs tv-kanaler som TV3, kunnat sända reklam med med liberalare reklamregler än de Sverigebaserade konkurrenterna genom att sända via satellit med Storbritannien som hemmahamn. Det lite paradoxala är att Offcoms regler inte tillåter politisk reklam. I Sverige, däremot, har politikerna nu tillåtit politisk reklam i marknätet.

Så nu är det TV4 som gör affärer med moderaterna, kristdemokraterna och de andra partierna medan MTG sitter fast i sin teknikfälla. Och de svenska politikerna kan runda teknikbarriären och börja göra reklam för sig. Snacka om att politik slår teknik. I alla fall i det långa loppet. 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *