Veckorapporten: Pyttans munkavle & Amelias troll


Tillbaka från Berlin. Konstaterar att jag borde ha tagit semester från mig själv. Men hur går det till? Får bli nästa gång. Först en veckorapport över förra veckan.

Veckans Munkavle: Sveriges Reklamförbunds ordförande Elisabeth ”Pyttan” Ström skickar ut ett pressmeddelande där hon tar ”starkt avstånd från förbundets tidigare vd
Pia Grahn Brikells uttalande om den uppmärksammade reklammannen i Dagens Media och Expressen”. Elisabeth Ström tycks ha blivit påverkad att skicka ut pressmeddelandet från en av hennes tidigare kollegor som jobbar inom samma koncern som den tidigare brottsmisstänkte reklamchefen. Visserligen borde Pia Grahn Brikell ha tänkt till en gång extra innan hon som anställd på Reklamförbundet uttalar sig om en ännu inte dömd men för mordförsök misstänkt reklamchef. Men, det är illa att Elisabeth Ström verka vilja styra medarbetarnas kontakter med pressen.  Särskilt med tanken på att Reklamförbundets medlemmar är starkt beroende av att tryckfrihet och fri kommunikation upprätthålls.


Veckans Höjdare
: Majblomman kampanjar genom att hänga tusentals pappersblommor i trädkronorna på Hötorget i Sthlm. Reklamdagis?

Veckans Fullträff: DNs politiske redaktör Peter Wolodarski ringar med exakthet in de traditionella mediernas problem. Hur ska de upprätta sin kvalitet när annonspengarna försvinner, inte minst till Google och andra ”parasiter”, undrar Peter Wolodarski? Jag konstaterar att det obekväma svaret är att annonsörer endast vill betala för ”journalistiska bragder” om det skapar affärer värda investeringen. Och herregud, här skulle jag skrivit en intressant slutkläm om gratisjournalistik på nätet vs kvalitetsjournalistik i finmedierna, men det går bara inte. Återkommer. Digmar har dock gjort en intressant reflektion.
  
Veckans Vinnare: Marknadsföringsprofessor Micael ”Nextopia” Dahlén fick Sveriges Annonsörers pris Stora Annonsörpriset.  Dessutom fick han epitet ”skäggigt troll” av Amelia Adamo in en intervju av
Linda Skugge. Linda Skugge är förresten Amelias bloggare. Alltså tidningen Amelia. Startad av Amelia. Ja, så här soppigt är det i bevakningsområdet.

Veckans PR1: Fredrik Pallin och Mahir visar hur det går till att gör pr via undersökning. Sätter en medarbetare på att kolla vilka av landets största annonsörer som har registrerat sig på Twitter, Bloggy  och Jaiku och smack en halvsida redaktionellt i Dagens Industri med hela bloggsvansen efter, inte minst mikrobloggarna, till exempel här. Men Deeped undrar om det är snyggt av Mahir att själva kapa varumärken för storföretag?
 
Veckans Blogg: Sveriges mest ocyniska och ocoola blogg. Journalisten Anders Sundin startar Anhörigbloggen.

Veckans PR2: Läkemedelsbolaget Novartis får till en riktig pr-klassiker. Först löpet i Expressen med lite på hur svenskarna ska komma till rätta med den ”dolda” sjukdomen högt blodtryck. Så ska det drivas trafik till Novartis kampanjsajt Sanktrycket.se till den internationella dagen för högt blodtryck den 17 maj.  Byrån Gyro skapar läkemedelspr by the book?

Veckans reklamspaning från Berlin:
Två män i en båt i en sur gransjö. Visitfinland kampanjar. Ja inte blir man sugen på att byta Berlin mot Finland. Men det kanske är annorlunda för berlinarna.


Tennisbröderna Kroon lanserar det nya klädvarumärket Vicht.


Sony Ericsson ställer ut mobilfotokonst, Mobilesessions.


Vattenfall bygger varumärke i Berlin.


Skulle den här shopfronten funka i Sverige?


Kommentarer

Ett svar till ”Veckorapporten: Pyttans munkavle & Amelias troll”

  1. I know this web sitte gives quality based articles or reviews and other information, is there any other web page which presents these kinds of
    data in quality?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *