Bloggar större än internetspel och DN

Nya siffror från JMG vid Göteborgs universitet visar att nästan var femte svensk läser bloggar minst en gång per vecka. 65 procent av alla svenskar mejlar medan hälften läser nyheter. En nästan dubbelt så stor andel föredrar bloggar i stället för spel online. Mejl och nyheter växer snabbast.

Dagens Nyheter rapporterade först om siffrorna och valde vinkeln ”Få svenskar läser bloggar dagligen”. Vilket en del bloggar reagerade på, här, här och här.  Siffrorna från JMG indikerar att en större andel läser en blogg varje veckan än går läser Dagens Nyheter på nätet. (DN.se ligger på runt 1 miljon unika webbläsare per vecka).  Hur ser fördelningen ut om säg tre år?

Förra årets undersökning finns här.


Kommentarer

4 svar till ”Bloggar större än internetspel och DN”

 1. Bloggarnas makt ÄR övedriven.

  Detdär 138? EU-parlamentet? Vi får ett lackmustest på vad EU-parlamentet har för makt. Vi får ett lackmustest på om det har någon makt överhuvudtaget. Vi får ett lackmustest på om EU är demokrati överhuvud taget. Jag vet redan. EU är en diktatur. Våra politiker denna diktaturs lydiga marionetter.

  http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/parlamentarikerna-far-chockhojd-lon-1.849544

  Vilket jävla griseri. Undra på att herrarna Falkvinge och Engström DREGLAR av entusiasm inför stundade EU-val.

  SVERIGE UT UR EU!

  – Peter Ingestad, Solna.

 2. […] Bloggar större än internetspel och DN […]

 3. […] läser bloggar än spelar online enligt undersökning. Jag är nyfiken på definitionen av “nyheter” dock, eftersom oerhört många nyheter […]

 4. Marisha Popovic

  Rolf van den Brink – Bloggar st

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *