Kategorier och påskkärringar


Rundat Blåkulla via laptop.  Funderat på ”lägre än lågt”… om det är att äta upp barnens påskgodis?
Insett att allt kan förändras. Även påskkärringar. Lyssnat på Blood Music,  Intressantas på den svenska sidan av Ben Christophers och Robert Wyatt. Utgiven av Affärsvärldens redaktionschef Anders Billing som tar tjänsledigt till sommaren för att plugga finska.

Har storhandlat och funderat på kategorier. Vem som driver knäckebrödskategorin vet vi. Wasabröd har till och med tvingat konkurrenterna att fullkornsdeklarera sina produkter, ett exempel är Leksands knäckebröd.
Om Löfbergs Lila kunde varumärkesskydda färgen Lila, varför skyddade inte Wasabröd sin slogan ”100 procent fullkorn”?

Men det här med kategorier. Vilka driver de andra? Kravmärkt? Choklad? Spannmål? Ost? Här finns jobb att göra, marknadsandelar att vinna för modiga marknadsförare med muskler. Har förstått vilken kategori jag vill driva. Återstår att se om jag får.


Kommentarer

Ett svar till ”Kategorier och påskkärringar”

  1. Var uppe i Åre i påskas, förvånades över den enorma bredd av matställen som hade olika ölprofiler. Åbro, Spendrups, Carlsberg, Jämtlands…många sorters öl som passade till den mat stället erbjöd. Det är något jag skulle vilja se mer av överallt; vilken öl som passar bäst till vilken mat. Kolla gärna in vår nya webb där det också stundtals bloggas. http://www.sverigesbryggerier.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *