Scans och Saatchis polska vurpa

Kan inte låta bli att gå i gång på Scans printkampanj för ”100 procent svenskt närproducerat kött”. Copyn lyder ”Per Olsson han hade en bonnagård – vi har 18 047”.

Reklambyrån och köttjätten vill slå mynt av att Scans kött ”närproduceras” på svenska gårdar. Konsumenterna begår en miljöinsats då ”svenskt kött har mindre klimatpåverkan än importerat”, enligt reklambyrån Saatchis & Saatchis copy. Vad Saatchi och Scan inte berättar är att en allt större andel av det svenska köttet bereds i expanderande fabrik i Polen. Roade mig därför med att förbättra Saatchis copy en aning. Det tog 45 sekunder.  Och då var det närproducerad copy. Undrar hur många timmar Saatchi fakturerade Scan och undrar hur stor risken är att den polska fabriken de facto förstör möjligheterna att prata närproducerat?


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *