Den inofficiella jakten på tv-talang

Lägger alldeles för mycket tid på att luska ut vilka som Egmont och Endemol värvat som chefer. Det är sjukt, men jag skulle dö om jag inte tillät mig lägga tid på den här typen av trivialiteter. Vet inte vem som får jobben. Men i alla fall vilka som inte tar det. Häng med.
Det nederländska produktionsbolaget Endemol med format som Big Brother, Deal or no Deal och Wipeout har i snart ett års tid försökt värva en person som ska starta bolaget i Sverige. Bolaget letar inte efter en vd, utan en utvecklingschef. Uppenbarligen är det svårt att hitta rätt person till jobbet. Det saknas inte tv-talanger i Sverige, men antalet personer som skulle kunna starta bolaget i Sverige är färre än 20.
Det skulle just kunna vara personer som Joel Karsberg, utvecklingschef på Friday TRV och Johannes Jensen på utveckliongschef på Zodiak, som Endemol har försökt värva . De skulle just kunna vara så att minst en kandidat fick kalla fötter när målet på att nå 300 miljoner kronor i omsättning presenterades. Det skulle just kunna vara så att TV3s programchef Anders Knave har fått frågan. Nu ska Endemol ha hittat rätt person. Frustrerande nog vet jag inte vem ännu.  Likaså ska Egmont lyckats värva en tv-tungis till ett nytt affärsområde.

På kvällarna försöker jag hitta rätt pusselbitar till de två luckorna. Jag har några bitar jag försöker lägga: Mastiffs tidigare chef Magnus Ringmar, Mats Ahldén, tidigare vd på Baluba och Mikael Hernström, tidigare planeringschef på TV4, är namn som envisas med att göra sig påminda. Tänker jag för snävt här? Troligen.

Naturligtvis är det frustrerande och lätt sjukt att lägga ner så mycket möda på att lista ut vilka personer som får jobbet. Informationen kommer ju ändå att presenteras. Men just jakten på en icke sanktionerade och oorganiserade informationen kan göra mig hög. Och då får det bli så. Kosta hur mycket tid det vill.


Kommentarer

Ett svar till ”Den inofficiella jakten på tv-talang”

  1. Thomas Hall?