Accenture lär sig ”se all kommunikation med externa ögon”

 Accentures marknadschef Anna Markelius berättar hur det känns att bli blogghånad för en tre år gammal artikel i interntidningen.
Hur ser ni på att en gammal interntidning har fått nytt liv i bloggosfären?

_ Det är naturligtvis olyckligt. Artikeln är skriven 2006 som en intern artikel och avsedd som pepptalk inför personalens skidresa. Den är skriven med ironi och menad att vara rolig men så här i efterhand och tagen ur sitt sammanhang kan man bara konstatera att den blir plump.

Hur agerar ni?

– När vi har fått frågor från kunder och anställda har vi berättat hur det ligger till.

Vad betyder uoppmärksamheten för er som dyrbar konsult inom managament?

– Den uppmärksamheten hade vi gärna varit utan. Sedan vet vi att våra kunder har stor förmåga att skilja på saker och ting, och uppskattar oss för den kompetens vi tillför och det kundvärde vi levererar.

Vilka lärdomar drar ni?

– Att se på all kommunikation med externa ögon. Jag tror att detta fenomen kommer att bli allt vanligare i framtiden. Och man får nog räkna med att all kommunikation kan bli publik och dyka upp några år senare i ett helt annat sammanhang.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *