Konsten att kolla sajter, enligt Wisely och Starsky

Vad är en bra sajt? Jag lät byråerna Wisely och Starsky efter eget huvud bedöma de 15 största advokatsajterna. De jobbade med olika bedömningsgrunder och metoder, men kom ändå fram till i stort sett samma resultat.

Starsky lät tre olika designers bedöma byråernas hemsidor efter kriterierna upplevelse och design. Designerna gav betyg på en skala 1-5 vilket gav det högsta totalbetyget 30 poäng.

Byrån Wisely jobbade efter betygskalan 1-5 på kriterierna sökbarhet, kontaktuppgifter, info/navigation samt design/intryck.  I stort sett gjordes utvärderingen av en designer.  Wisely och Starsky prickade in fyra av fem byråer på topp5-listan såväl som på de fem sajterna i botten.

Jag tolkar det som att webbkonsulterna faktiskt kan skilja bättre sajter från sämre. Och jag som trodde webbkonsulter fakturerade dyrt i dimmig digital terräng där ingen vet varken det ena eller andra. Imponerad.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *