SVT-chefen storfirade – under TV4s Robinsonpremiär

Decenniets kalas, säger flera av de runt 100 medlemmar i medieetablissemanget som var på SVT-chefens superkalas på Astoria i Stockholm i lördags. Mitt under TV4s premiär av SVTs tidigare publikmagnet Expedition Robinson.SVTs programdirektör Annie Wegelius tajmade sitt 50-års kalas lagom till premiären av konkurrenten TV4s version av Robinson. Hur tänkte Annie Wegelius kring valet av tidpunkt? Ville hon dra glans från TV4?  Ville hon markera likgiltighet? Eller handlar det om bara ytterligare en av de där små sammanträffandena som gör det här jobbet extra roligt.

I alla fall syntes inte Silverbacks vd Anna Bråkenhielm och Robinsons mamma på festen. Det gjorde däremot den förra handelsministern Maria Borelius, som tidigare drev tv-kanalen K-World med födelsedagsbarnet. Bonniers koncernchef Jonas Bonnier med fru deltog i festandet som upphörde framåt fyra på morgonen. Som chef för koncernen som äger TV4 kanske han borde har varit hemma och tittat på Robinson i stället.

Produktionsbolagsfolk kom det gott om, som Titans radarpar Thomas Hedberg och Anette Beijer. Canal Plus programchef Mats Örbrink, Dagens Industris koncernchef Casten Almqvist, Jarowskis Jan Zachrison och Mediavisions vd Marie Nilsson var några av den ändlösa raden av mediechefer som hyllade tv-prinsessan, som höll ett tal. Mat bjöds det inte på, men väl dryck och musik av ett coverband som ficks 40-plussarna att röra på sig i flera timmar.

Också Annie Wegelius chef, SVTs vd Eva Hamilton, kom, sågs och firade. Kanske diskuterade hon jaktmarkerna hennes man Karl von Heland lär ha införskaffat för familjen och det pratas rentav om mark i Afrika.  Från publicservice till private hunting, om man säger. Kanske kan SVT ordna en jaktdokusåpa på de Hamiltonska/Helandksa jaktmarkerna lagom till att TV4-chefen Jan Scherman fyller 60 ården 21 juni 2010.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *