Atrium kombinerar en briljant sajt med kaotisk printreklam i lanseringen av, ja vadå? Älghuvud på väggen. Blommig tapet à la 90-tals retro retro. Copy: FEST + KVARTER. INVIGNING AV NYA SICKLA GALLERIA 19 MARS 18.00. SICKLA ADDERAR! VÄRLDEN HAR MÅNGA CENTRUM, MEN BARA ETT KÖPKVARTER.

Vad det handlar om? Ja det var frågan.  Kvartersfest? Adderar? Och varför prata ”galleria” när ”kvarter” verkar vara grejen.

Ringer Anette Persson som är marknadsansvarig för Sickla på Atrium Ljungberg. Hon berättar att kampanjen är gjord av reklambyrån Eskedahl som har utgått från plustecknet. Detta för att området expanderar med etapp två efter invigningen år 2005. Då kom 100 000-tals besökare och Anette tycker det skulle vara roligt om det kom lika många i morgon klockan 18.00. Frågan är om reklamen gör jobbet. I mitt tycke är den totalkrystad.
Begreppsförvirringen, det krystade plustecknet och valet att inte våga vara rak och berätta att de handlar om en rejäl utbyggnad och ge fakta kring det, gör att budskapet knappast kan gå fram för bilister och människor som irrar runt utomhustavlorna som skållade råttor.
Reklambyrån samordnar hela lanseringen, där även pr-byrån Subito och webbyrån Opacity hjälper till. Trots att en förvirrad reklambyrå håller i taktpinnen har Opacity gjort stordåd med sajten. Jag dröjer mig gärna kvar där, tittar och läser, även om själva lanseringsdelen med ett plustecken till muspekare är rätt corny. Integration mellan sajt och printdel, som går som utomhus och i Stockholmspress? Nope.

Atrium lägger ett antal miljoner på kampanjen. Hoppas på att de får valuta för investeringen kan man ju göra.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *