På skallen av mediebyråerna

Nu har jag fått tre utskällningar för artikelserien om framtidens medieaffärer av tre byråchefer. Cheferna tycker att jag bedriver häxjakt på mediebyråerna, att personerna jag pratar med saknar kompetens att bedöma hur duktiga mediebyråerna är på att anamma den nya affärslogiken i annonsaffärerna. Mediebyråerna tycker att kritiken mot dem är orättvis, att det inte går att dra alla byråer över en kam. Naturligtvis har de rätt. Att tycka att artiklarna är undermåliga.

Men, jag kan säga att jag aldrig hade skrivit artikeln om jag inte hade hört så många säga att mediebyråerna inte hänger med när medier allt mer blir kanaler skapade av gemene man för gemene man, när masskommunikation via tv och dagspress ersätts av kommunikation som leder till direkta digitala avslut och när annonsörer och medier tillsammans skapar och driver mediekanaler utan att passera mediebyrån. Ingen har full koll på utvecklingen just nu, så varför skulle mediebyråerna ha det? Och varför hacka på Joakim Jardenberg som har alldeles utmärkta kunskaper i hur lokalpressen fungerar?

Lite ödmjukhet brukar vara en bra grogrund för växande insikter. Odla den, mediebyråchefer i stället för att skjuta pianospelaren eller skaffa er en bransch-vd som gör jobbet. I morgon och i övermorgon kommer ytterligare artiklar i ämnet.


Kommentarer

Ett svar till ”På skallen av mediebyråerna”

  1. Alla i den här branschen verkar ha enormt ömma tår. De största i branschen frågar sig i stället: Kan det ligga något i kritiken? Och gör sedan en självständig analys där man släpper fram många olika åsikter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *