Lifta med konkurrentens tv-kampanj

Käkade nyss en lunch med som med en mediebyråchef som gav stora perspektiv på livet. Faktiskt. Och så fick jag ett bra tips som jag berättar för er nu. Mediebyråchefen tipsade om ett sätt att vinna billig terräng när en konkurrerande annonsör går ut med tv-reklam. Stora tv-kampanjer får publiken att gå ut till internet och göra sökningar. Då köper man blixtsnabbt så många sökord som möjligt inom kategorin och sopar in publiken till sin egen sajt i stället för konkurrentens. Och tacka i det tysta din konkurrent för att den bygger er kategori med dyrbar tv-reklam.
Förutsätter kanske att du har en mediebyrå har samordnade erbjudande inom både tv och internet, och det var väl den poängen mediebyråchefen ville göra, med anledning av detta. Förresten, tack för en fin lunch.


Kommentarer

Ett svar till ”Lifta med konkurrentens tv-kampanj”

  1. Fast resonemanget bygger på att konkurrenten varit så korkad att han (eller hans mediebyrå) inte själv köpt sökord i kategorin bär kampanjen planerades. Å andra sidan höjer budgivningen kanske priset på sökorden hos Google, vilket minskar effekten för konkurrenten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *