Veckans snedsteg


Är det bara jag som retar mig på att Sean Connery har fått foten i väskan i Louis Vuittons nya reklam? Dålig finnish skulle det kanske heta på reklambyrån. Synd på en annars vacker kampanj. Här är veckans spaningar.


Veckans Reklamplattform: Metro skapar en tung plattform för modeannonsörer med Fashion Days. Lite text från Frida Fahrman och Hannah Sjöström och smack in med storsponsorn Nivea och annonser från Whyred och Pkhuset. Just så ska konceptmaskineriet dras.

Veckans Värvningar : Thomas Mattsson tar över som chefredaktör på Expressen. En väntad rekrytering. Men varför tog det tre månader för Bonnier att presentera honom? Fanns det en tvekan eller har parterna gjort det by the book och bestämt mål och förutsättningar för jobbet? Det visar sig inom de legendariska 100 dagarna en chef på Expressen brukar få på sig. Samtidigt berättar Schibsted att Anna Settman blir ny vd för Aftonbladet. Liksom Thomas Mattsson kommer Anna Settman från den digitala sidan. Hon har tidigare fört en ganska vass intern retorik mot papperstidningen, men blir nu alltså chef för både pappret och nätet. Börjar en förutsättning för toppjobb inom medierna blir digital erfarenhet?

Veckans Pekbok: Webbyrån Wiseley har satt upp inte mindre än 31 paragrafer som personalen ska följa. Sex av dem är pekpinnar för vad personalen får säga, och hur man får säga det på jobbet.
Till exempel 1 §, kapitel två: ”Inga arbetstidskämt. Skämt såsom ”Jasså, halvdag idag” när man går hem vid 17 undanbedes.”
Eller 3 § Inget snack på MSN eller bakom ryggen på varandra.
Eller 4 §, kapitel 3: ”Kunden kan ha fel. Påpeka då det professionellt och med resonabel ton”.
Vad är det för ouppfostrade bestar som jobbar på webbyrå egentligen?

Veckans Paradigmskifte:  Landsortstidningskoncernerna  Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan, Skåne Media, NWT och Gota Media ska inte längre driva utvecklingsbolaget Mindpark. Det kan tolkas på tvåsätt.

 • Landsortstidningarna behöver ingen bro till nya medier.
 • Mindpark bidrog inte till ökade intäkter, enligt uppdraget.

Oavsett så får Mindpark nu chansen att leva vad bolaget har predikat och klara sig på nya mediepengaroch inte gammelmedias plånbok.

Veckans Why Not in Sweden: Procter & Gamble kopplade här om kvällen samman 100 av sina amerikanska marknadschefer med 40 chefer från digitala medier och byråer för att sälja t-shirts för välgörande ändamål under en fyra timmars show kallad Digital Hack Night. Cheferna byggde kommunikationen tungt på sina sociala nätverk, men bjöd också på marknadsföring i form av Youtube-filmer där en chef sålde t-shirts i utbyte mot konsulttid, berättar Adage. Twitter var också en viktig försäljningskanal. Naturligtvis ville P&G också få sina chefer att tänka kring sociala medier. Cheferna lyckades sälja 2 000 t-shirts till ett värde av 400 000 kronor. Tänk vilket lyft ett liknande arrangemang skulle vara för den svenska digitala mediebranschen.


Kommentarer

5 svar till ”Veckans snedsteg”

 1. […] som kommenterar nyheten om Mindpark är tdh.se, Jonas Lejon, Svenåke Boström och Rolf van der Brink. Dagens Media, Medievärlden och Medievärlden igen. Här ett kort klipp där Jardenberg berättar […]

 2. […] van den Brink skriver om det som ” Veckans Paradigmskifte”, och det känns minst sagt lite väl […]

 3. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway,
  just wanted to say fantastic blog!

 4. Howdy great blog! Does running a blog like this require
  a lot of work? I have no knowledge of programming however
  I had been hoping to start my own blog soon. Anyhow, should
  you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.

  I know this is off topic but I simply had to ask. Many thanks!

 5. Simply desire to say your article is as surprising.
  The clarity in your post is just great and i could assume you’re an expert on this subject.
  Fine with your permission allow me to grab your feed
  to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and
  please carry on the enjoyable work.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *