Daniel Westling populärare än Fredrik Reinfeldt

Daniel Westling går hem hos kvinnor, äldre och har minst andel anhängare i Stockholm. Svenskarna ger honom ett högre snittbetyg än Fredrik Reinfeldt men mot Obama och kung Carl Gustaf står han sig slätt. Allt enligt fräscha siffror från undersökningsföretaget Yougov.Svenskarna ger Barack Obama 4,06 i snittbetyg. Därmed får han högre betyg än bland annat Dalai Lama och Madonna. Långt ner på listan kommer Mona Sahlin som får betyget 2,63 vilket kan jämföras med George W Bush som har 1,89.


Framförallt hos kvinnorna går Daniel Westling hem. 45 procent av kvinnorna är positivt inställda till honom jämfört med 25 procent förmännen.  Det kan jämföras med Fredrik Reinfeldt som 45 procent av männen är positivt inställda till jämfört med 36 för kvinnorna. Män tycks ha svårt för Mona Sahlin och 51 procent är negativt inställda till den socialdemokratiska partiledaren.

Daniel Westling flest andel positiva i ålders gruppen 50-64 år där han också har en större andel anhängare än Fredrik Reinfeldt. Maud Olofsson har en dipp i andelar i åldersgruppen 35-49 år där Mona Sahlin är som starkast, enligt Yougov. Omvänt går det att säga att Daniel Westling inte går hem hos män och det har han gemensamt med Mona Sahlin. Uppfattar vi män Mona och Daniel som ett hot?

Daniel Westling  har det gemensamt med Mona Sahlin och kung Carl Gustaf att han är populärast i Norra Sverige. Där har Fredrik Reinfeldt minst andel av sina anhängare.  Han har liksom Maud Olofsson största andelen anhängare i Stockholm. Vem hade kunnat tro det om bondmoran och centerpartisten Maud Olofsson?

Betygslistan
Barack Obama 4.06
Dalai Lama 3.94
Carl XVI Gustaf 3.53
Daniel Westling 3.31
Madonna 3.22
Angela Merkel 3.16
Fredrik Reinfeldt 3.08
Gordon Brown 3.01
Maud Olofsson 2.78
Mona Sahlin 2.63
George W Bush 1.89

Källa Yougov/vandenbrink.se

Undersökningen är gjord bland 1 010 personer i ålder 15-64 år, via en webbenkät.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *