Oj, vad det pratas mycket om Metro nu. Tänker på den filmen Den där Mary, där ett gäng galningar slåss om Marys hjärta, en så pajig film så att den inte går att sluta titta på. Det senaste avsnittet av Den där Metro började surra den 23 februari förra veckan när Metro gick ut med ett pressmeddelande om att det hade kommit in ett indikativt bud på bolaget.  Naturligtvis passade budet bra för att rycka upp intresset inför en förestående emission. Snart snackades det om att Metros tidigare koncernchef Pelle Törnberg hade lagt budet för att göra sitt gamla bolag en liten tjänst. Snart snackades det hardcore  om att Pelle Törneberg lagt ett bud på förlustmaskinen Metro i New York tillsammans med kompisen, den förre Tele2-chefen  Lars-Johan Jarnheimer och eventuellt någon nyrik ryss.

Så kom chefsrockaden på Schibsted där Gunnar Strömblad bygger en struktur där Svenska Dagbladet och Aftonbladet ingår som skilda bolag med gemensamma resurser. Varför skapa denna struktur när Aftonbladet så sent som i höstas skapade en ny, egen koncern som nu får monteras ned. Kanske behövs den nya strukturen för att snabbt kunna införliva Metro? Schibsted äger ju redan 35 procent av svenska Metro så varför inte köpa hela bolaget när priset är lågt. Och kanske sätta in den avgående Aftonbladet-chefen Carl Gyllfors som vd, när efter Per Michael Jensen som ju vägrar att flytta till Stockholm. Nej, förresten, varför inte sätta in Pelle Törnberg igen, nej, ja, nja.

Och i går kväll låg luften tät av uppgifter om att Metro hör sig för hos Bonnier om information om ett bud som ska vara lagt. Pelle Törnberg, Jonas Bonnier och Gunnar Strömblad jagande den Där Metro. Kan ni se scenen framför er? Det kan jag och det ser fantastsikt sjukt ut.

Läs också här.


Kommentarer

2 svar till ”Den där Metro”

  1. Profilbild för el herengo
    el herengo

    Märkligaste är att någon vill ha fuskbygget, makan till tokdåligt sammansatt småländsk verkstadskoncern får man väl meta efter 🙂

  2. […] kom inte som någon överraskning. Först dök ryktena om den upp som en haschdröm. Men ryktet var så ihärdigt att haschdimmorna […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *