Biter det digitala upproret mot Coop?

Knappt har Dagens Nyheter berättat om att FRA-upproret var iscensatt av pr-konsulter förrän nästa pr-upprop brakar loss. Nu är pr-konsulten Mats Genberg som manar till konsumentuppror mot Coop som i Skåne börjar sälja mjölk från Arla i stället för lokala Skånemejerier. Hans grupp på Facebook Coop suger fett! Sälj skånsk mjölk i Skåne! har sedan i måndags fått 6 036 medlemmar.
 

 
Skånemejerier säger att de är glada över tilltaget men att de absolut inte har något med pr-greppet att göra.

Facebook kommer ut som det perfekta upprorsmedlet för medelålders medelklass.
Och bloggarna hänger på:
http://biggles-filosoferar.blogspot.com/2007/02/hur-str-ni-ut-med-arlas.html
http://celielovesola.devote.se/blogs/1253362/skaanemejerier-vs–arla.htm
http://www.finest.se/userBlog/?uid=13277&beid=1085667
http://stenudd.blogspot.com/2009/03/xbong-om-mjolk.html
http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/sm%C3%B6ret_slut_i_aff%C3%A4ren
http://brunatanten.blogspot.com/2009/02/slopa-skanemejerier.html

Så upp på den digitala barrikaden. Kostar inget, varken blod, svett, papper och tejp till plakat eller tågresa till Skånemejeriers huvudkontor i Malmö. Nu får vi se om den digitala kampanjen biter på Coop. Och kanske även Arla?


Kommentarer

5 svar till ”Biter det digitala upproret mot Coop?”

 1. Profilbild för andrea jovell swenss
  andrea jovell swenss

  Rolf, du som vet…vilken PR-byrå vägledde Volvo att under pågående storm skippa bonusarna?

 2. Profilbild för Mats andersson
  Mats andersson

  Hej!
  Stöder tanken om närproducerad mjölk överallt och framförallt i Skåne.
  Det är dax att tänka efter och reagera på hur stora aktörer lura oss konsumenter med kortsiktig billig mjöl där miljön och lokala mjölkproducenter får betal priset!!

 3. Jag heter MATS Genberg. Och jag satte igång det hela på helt eget initiativ av ren och skär ilska 45 minuter efter att jag fick reda på att det hela hade skett. Man kan ha känslor och engagemang oavsett vilken bransch man jobbar i.
  Ingen förutom jag själv har haft någon inblandning i det hela.

  Så är det.

 4. Profilbild för Alfred K-son
  Alfred K-son

  Till PR-Mats!
  Skånemejerier kan inte producera ekologisk mjölk snabbt nog. Konsumenter i Sydsverige efterfrågar ekologisk mjölk som aldrig förr.
  Därför måste de nu köpa mjölk från Gävle vilket ger en transportsträcka på 80 mil enkel väg. – Det finns ingen annanstans att köpa ifrån, säger Sven-Olov Lööv informationschef på Skånemejerier. Förstå läget Mats – det enda som är skånskt med din mjölk är förpackningen. Du och dina Skånenationalister verkar helt snurriga.

 5. Hej Alfred!

  Nu cyklar du lite. Det finns nästan 700 mjölkproducenter i Skåne och massor av eko-producenter.
  Det du pratar om är mjölkbranschens ”råtta i pizzan” och jag har kollat upp det ganska noga eftersom det pratas vitt och brett om det. Mytens ursprung är att Skånemejerier i höstas (2008) hade brist på eko-mjölk i bag-in-box för storkök. Och under ett par veckor köpte man det från Gävle.
  That’s it.

  Skånenationalism är ett tråkigt ord. I synnerhet som jag är född på Söder i Stockholm.
  Men visst väcker den här sortens agerande en känsla av att ”storsvensken ska bestämma” hos många. Och det gör många förbannade.
  Folk värderar varumärken av en mängd olika skäl. Man kan tycka vad man vill om dessa, men jobbar man med marknadsföring så kan man inte negligera dem.

  För mig rör det sig om att jag inte gillar monopol eller att tvingas välja vissa varumärken. Och att jag vill köpa så lokal mat som möjligt och mat vars ursprung jag känner till i möjligaste mån.

  Att ta mat från Halland, skicka den till Jönköping och sedan till Skåne är helt pantat. I synnerhet som syftet bara är att ha död på en konkurrent och skapa samma monopolsituation som Arla har i Danmark. Där mjölken för övrigt kostar ca 12:- litern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *