F&Bs nya sajt – en intern lekstuga


Reklambyrån Forsman & Bodenfors nya sajt ger reklambyrån som lekstuga ett ansikte. En lekstuga för F&B och ingen annan.

Bodenfors har ett att landets absolut starkaste digitala erbjudande till annonsörerna. Men byrån har pinsamt nog inte moderniserat den egna hemsidan på flera år. I veckan lanserade byrån den nya sajten och framstod plötsligt som hjältar i stället för losers. Reklambyråer ska förstås komma ut med fötterna på marken. Och utan tvekan är det för en reklambyrå en snygg och lagom utstuderad sajt. F&B visar upp sig just som den lekstuga vi utomstående tror att reklambyråerna är. Radiostyrda bilar som åker om kring, inte våga vara allvarlig, 30 plussar i svarta tröjor. Plus i kanten för att byrån visar bjuder på lite strukturkapital och visar upp sin arbetsmodell, mer än de flesta byråer har överhuvudtaget.

F&Bs nya sajt höjer sig med några få undantag, som Farfar, kilometrar över nivån hos de övriga svenska reklambyråernas sajter. Det är inget gott betyg till F&Bs sajt. Det är ett underbetyg till de svenska reklambyråerns byggen. Kan inte Reklamförbundet ordna en liten kurs i sajtbygge för sin medlemmar?

Men det här med webb 2.0 som alla pratade om för två år sedan, alltså interaktion med besökarna, verkar F&B ha bannlyst. F&B kommunicerar självupptaget som ett barn: ”Titta här hur många som besöker sajten, titta här vilka länder besökarna kommer i från”, osv.  Intressant för vem?

Jamenvisst, en annan fördom är ju att reklamare är självgoda, så varför bry sig om att leka med någon utanför den egna lekstugan?


Kommentarer

Ett svar till ”F&Bs nya sajt – en intern lekstuga”

  1. Tänkvärt om ”nöjd-med-sig-själv-byrå”

    Lyssna på Piraträttegången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *