Har tänkt en del på hur kött kan exponeras. Och på några andra saker som skett under veckan.


American Apparels butik i Sthlm.


Kött kan exponeras rakt över disk, digitalt, som plast i en skyltfönster..

 
…eller som korv på pappersaffisch på Seven Eleven. 

Kött som kött, men helt olika känsla. Det vi består av. Det vi inte känner oss bekväma med. Det som är livet och döden. Kött.


Och så är jag fascinerad över Sevens Elevens brutala butiksfronter. De ger erbjudandet ett ansikte av rationalitet och funktion och trash och förfall. Men framförallt folklighet. 

Nog om det. Här är veckans bacon:

Veckans Pr-placering: Springtimes pr-konsult väljer DN Ekonomi när Carnegies svarta får Maths O Sundqvist ska tala ut. Allt för att få den perfekta mixen av stort genomslag och mesiga journalistfrågor.

Veckans Bättre Förr: Bonniers framtidsorakel Sara Öhrvall anlitar förstås konsulter som ska leda henne till framtidens digitala medieaffärer för koncernens räkning. Vad konsluterna heter? Goodold, förstås.

Veckans Glassigaste Kontor: Den tidigare Metrochefen Pelle Törnberg hyr inget kontor i Stockholm. Ska det vara nödvändigt när man kan bosätta sig på Grand?

Veckans Svensexa: Åkestam Holst fortsätter att göra grabbarnas grabbreklam åt hemelektronikkrängarna Pause. Reklamen visar med tydlighet att kunden inte alltid har rätt. Eller tror någon att affischer med cheferna i en pastisch på våldsfilmen A Clockwork Orange på allvar ska få kunderna att betala dyrare än hos Elgiganten? Men Svensexa kan vara kul det med.

Veckans Ord Hittills i År: ”Tvärnit”

Veckans Felringning: Ringde till Göran på Ragnsells i stället för hans namne, finanschefen på Bonnier. Göran på Ragnsells svarade i alla fall.

Veckans Bildbyte: Den tidigare något glättade bilden av SEB-chefen Annika Falkengren har bytt ut. Och fotografen och Scanpix har tjänat en rejäl hacka på att leverera dystra miner till pressen.
http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3Fstat%3D0%26ArticleID%3D2008/11/20/312432

 

Veckans Koncernkamp: MTG har en omsättning som är en åttondel Bonniers under 2008. Men redovisar en vinst som är hälften så stor.

Veckans Folkkampanj: Möbelrestaureraren på Luntmakargatan i Stockholm, hycklar inte med vad han tycker om SRs storpratare Annika Lantz. Med payoffen Håll käften på en egenproducerade annons försöker han flytta tankarna på den förbipasserande målgruppen.

Veckans Helgläsning: MTGs bokslut, Kulturutredningens förslag och TV4s bokslut. Känner på mig att de har något med varandra att göra. Utmanar mig själv genom att skriva ett inlägg dessa tre komponenter.

Veckans Co-Operation: Tolv lovande designer  börjar bygga varumärke med hjälp av kommunikationsskolan Berghs. Svenska Moderådet, Berghs och Clear Channel sydde ihop ett självklart projekt.

Veckans Luskofta: Orkar inte se en tidning till med Nina Persson på omslaget ever. Vill hellre läsa om hur det går för Cardigans gitarrist Peter Svensson där han sitter i sitt radhus i norra Stockholm och försöker skriva låtar till Britney Spears. Kanske nåt för Filter?

Veckans Vaddå kris: Klart man ska öppna lyxskoförsäljning nu. Tycker i alla fall Savannahs. Savannahs.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *