Vad fikar Otto Sjöberg och Per Gunne efter?

Vid upprepade tillfällen, senaste 15:30 i dag, går Expressens avgående chefredaktör ner till konkurrenten Metro för att fika med dess chefredaktör Per Gunne. Why?

Också under sin tid som chefredaktör gick Otto Sjöberg in på Metro för att träffa Per Gunne. Idag fikade de på Tintarella di Luna!. Per Gunne tog en vaniljcroissant. Otto Sjöberg drack inte ens vatten.

Ni undrar om jag är sjuk i huvudet som funderar kring detta. Och ja, det är jag. Samtidigt, tänk er Dagens Nyheters chefredaktör Thorbjörn Larsson smyga ner på Metro. Eller tänk er Aftonbladets chefredaktör Jan Helin på Dagens Nyheter? Nix, Inte så det ska gå till.

Så vad fikar Per Gunne och Otto Sjöberg efter?

 • Är Per Gunne aktuell som chefredaktör på Expressen eller har han en tjänst på gång i det mobila medieföretag Otto Sjöberg ska bygga för TV4 och Expressen?
 • Är Metros avgående globala chefredaktör Sakari Pitkänen aktuell som efterträdare till Otto Sjöberg på Expressen, vill de snacka ihop sig om det?
 • Funderar Otto Sjöberg på ett jobb på Metro?
 • Eller snackade de om sin tid när Otto var sambo med Per Gunnes mamma Monica Gunne på Aftonbladet och de hörde till samma familj?

Frågorna kan ställas eftersom de vid upprepade tillfällen fikar. Kanske just därför borde de undvika det. 

Ja, jag har ringt Per Gunne och frågat, men han kom bara med de vanliga nonsenssvaren han är så duktig på.


Kommentarer

3 svar till ”Vad fikar Otto Sjöberg och Per Gunne efter?”

 1. De kanske bara är… kompisar?

 2. Profilbild för Rolf van den Brink
  Rolf van den Brink

  Janne, kom igen! Världen är alltid mer spännande än vad som går att ana. Alltid.

  Men min poäng var också att även om de var vänner, springer ju inte chefer för bittert konkurrerande tidningar på varandras jobb o kindpussas. Inte f-n besökte du Coops inofavdelning när du jobbade som presschef på Ica, visst????

 3. Thorbjörn var ofta på Aftonbladet när Gerdin satt kvar. De är vänner. Otto och Per träffas för att de är familj. Allt behöver inte vara konspiratoriskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *