När startar revolten mot reklambyråcheferna?

Lönestopp. Personalminskningar. Det är vad som drabbar en hel del reklambyråer. Under år 2007 höjde flera av reklambyråcheferna sina löner rejält. Undrar om de kommer att sänka lönerna nu?För det första kan man tycka att en del reklambyråchefer har rejält betalt. Av branschpressens löneligor framgår att en reklambyråchef kan tjäna saftigt med pengar. Elisabeth Ström, vd för byrån Brand Union hade en taxerad inkomst på 3,1 miljoner kronor under 2007. Aje Stenbeck på AD&D hade en taxerad inkomst på 2,3 miljoner kronor.

I toppskiktet ligger även Ogilvys vd Carola Määttä och byråns kreativa chef Björn Ståhl. De är två av cheferna som höjde sina löner allra mest. Carola Määttä höjde sin med 27 procent och Björn Ståhl fick en 30 procent högre deklarerad inkomst, enligt jämförelser mellan branschpressens inkomstuppgifter. Men på byrån, liksom på många fler är det lönestopp för personalen och snack om minskningar av personalstyrkan. Undrar vad medarbetarna på reklambyråer med hög/överavlönade chefer tänker? Skulle en reklamare på golvet våga bråka om höga chefslöner? Finns det golvpå en reklambyrå? Kan det bli demonstationer och fackföreningar och palestinasjalar i de coola lokalerna?  Ja, det vore en syn.

Här är i alla fall listan över cheferna som höjde sin inkomst mest mellan 2007 och 2006
Namn, lön i miljoner, (ökning i procent)
Aje Stenbeck, vd AD&D 2,26 (69)
Andreas Rosenlew, styrelsordförande Grow Partners 1,31 (57)
Göran Åkestam, vd Åkestam Holst 1,35 (49)
Björn Larsson, vd Lowe Brindfors 3,71 (47)
Christian Preisler,  Comstrat 1,56 (43)
Björn Ståhl, kreativ chef Ogilvy 1,57 (30)
Michael Storåkers, koncernchef McCann 3,53 (27)
Carola Määttä, vd Ogilvy 1,92 (27)
Lars Pettersson, vd Tre vänner 0,96 (27)
Lars Axelsson, projektledare, delägare DDB 1,69 (19)


Kommentarer

Ett svar till ”När startar revolten mot reklambyråcheferna?”

  1. Profilbild för Raoul Galli
    Raoul Galli

    ”Finns det golv på en reklambyrå? Kan det bli demonstationer och fackföreningar och palestinasjalar i de coola lokalerna? Ja, det vore en syn.”

    Frågan är kanske snarare en om kollektiv censur: Kan man på en reklambyrå tala om firmans lönesättningspolicy på måndagsmötet… (och inte enbart under fredagsölen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *